Šogad sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā samazinājās par 0,1%

Ekonomika
LETA 14:43, 12.03.2024 0

Šī gada februārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena palielinājās par 0,1%, bet 2024.gada pirmajos divos mēnešos dzīvokļu cenas kopumā samazinājās par 0,1%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

 
Foto: LETA

Februārī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 849 eiro par kvadrātmetru. Cenas bija par vidēji 48% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Salīdzinot ar 2023.gada sākumu, cenas bija zemākas par 7%.

Pārskatā teikts, ka 2024.gada februārī sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde apstājās. Februārī konstatēts neliels dzīvokļu cenu pieaugums, kas nav novērots kopš pagājušā gada aprīļa. Lielākajā daļā no Rīgas mikrorajoniem novērojamas nelielas pozitīvas cenu svārstības, un sērijveida dzīvokļu mikrorajonos cenas pašlaik vērtējamas kā stabilas.

Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2024.gada sākuma dzīvokļu cenas lielākoties nedaudz pazeminājās. Lielākais cenu samazinājums kopš pagājušā gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī un Mežciemā - par 0,4%. Citos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas 2024.gadā vai nu saglabājās nemainīgas, vai arī minimāli pieauga.

Februārī sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabas dzīvokļiem palielinājās par 0,2%, divistabu dzīvokļiem - par 0,4%, bet trīsistabu dzīvokļiem - par 0,1%. Četristabu dzīvokļu vidējā cena februārī samazinājās par 0,1%.

Februārī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās konstatētas minimālas izmaiņas. Rīgas lielākajos mikrorajonos lielākoties tika novērotas nelielas, pozitīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu pieaugums novērots Ķengaragā, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,5%. Atsevišķos mikrorajonos - Pļavniekos un Purvciemā - novērotas negatīvas cenu svārstības. Tāpat vairākos mikrorajonos februārī cenu izmaiņas nav novērotas vispār.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas februārī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās 1066 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra zemākā vidējā cena februārī bija Bolderājā - 646 eiro par kvadrātmetru, kas februārī nedaudz palielinājās.

Februārī dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 51 000 līdz 55 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 000 līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 28 000 līdz 43 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kopš gada sākuma dzīvokļu cenas Rīgā kopumā saglabājas nemainīgas

Šī gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas, arī salīdzinot ar 2024.gada sākumu, dzīvokļu cenas kopumā saglabājās nemainīgas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika «Pārtikas cenas ir stabilizējušās», - atzīst eksperts (+VIDEO)

Aktivizējoties patēriņam, krietni lēnākos un starp grupām atšķirīgos tempos, inflācija turpinās rāpties augšup.

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Ekonomika Nākamnedēļ prezentēs kreditēšanas indeksa datus

Finanšu nozares asociācija (FNA) trešdien, 15.maijā, prezentēs kreditēšanas indeksa aktuālos datus.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā mājokļu cenu kāpums ceturtajā ceturksnī bijis straujāks nekā ES vidēji

Mājokļu cenas Latvijā pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 1%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Ekonomika Darījumu skaits ar Rīgas centra dzīvokļiem pērn samazinājies par 1,5%

Darījumu skaits ar Rīgas centra dzīvokļiem pagājušajā gadā samazinājies par 1,5%, ceturtdien jaunākā tirgus pārskata prezentācijā sacīja nekustamo īpašumu uzņēmuma "Arco Real Estate" valdes loceklis un Vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs.

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.