• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eksports uz Krieviju janvārī audzis par 3,3%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:36, 11.03.2024


Šī gada janvārī eksports uz Krieviju, salīdzinot ar 2023.gada janvāri, pieauga par 3,3% un veidoja 87,8 miljonus eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija.


Foto: LETA

Savukārt uz Baltkrieviju eksports samazinājās par 45,5% un bija 9,7 miljoni eiro, bet uz Ukrainu - par 40,6% un bija 21,2 miljoni eiro.

Imports šajā periodā no Krievijas samazinājās par 7,4% un veidoja 56 miljonus eiro, no Baltkrievijas - par 3,2% un bija 14,6 miljoni eiro. Savukārt no Ukrainas imports pieauga par 17,6% un bija 24,5 miljoni eiro.

Eksporta pieaugumu uz Krieviju 2024.gada janvārī, salīdzinot ar 2023.gada janvāri, visvairāk ietekmēja tekstilmateriālu un tekstilizstrādājumu eksporta pieaugums par 7,3 miljoniem eiro jeb 95,2%.

Savukārt eksporta samazinājumu uz Ukrainu galvenokārt ietekmēja minerālproduktu eksporta kritums par 9,5 miljoniem eiro jeb 84,9%, bet uz Baltkrieviju - optisko ierīču un aparatūras eksporta samazinājums par 3,6 miljoniem eiro jeb 92,6%.

Šī gada janvārī, salīdzinot ar 2023.gada janvāri, importa pieaugumu no Ukrainas galvenokārt ietekmēja augu valsts produktu importa pieaugums par 1,4 miljoniem eiro jeb 63,7%.

Savukārt importa samazinājumu no Krievijas visvairāk ietekmēja minerālproduktu importa kritums par 5,8 miljoniem eiro jeb 23,1%, bet no Baltkrievijas - mehānismu, mehānisko ierīču un elektroiekārtu importa samazinājums par 1,5 miljoniem eiro jeb 72,8%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kāpēc vienkāršam latvietim ir vairāki banku konti, skaidro finansiste (+VIDEO)

Ir iespējams arī veidot uzkrājumus, mainoties Euribor – likmei paliekot mazākai, iegūto “starpību” var krāt, pašam nemaz nemanot.

Ekonomika Nākamā mēneša elektroenerģijas cenas sasniedz šī gada zemāko līmeni (+VIDEO)

To galvenokārt noteica globālā pieprasījuma samazināšanās.

Ekonomika Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas FinTech nozarē (+VIDEO)

Mūsu pilsētai ir visi priekšnosacījumi, lai īstenot savu potenciālu.

Ekonomika Ārvalstu investoru padome Latvijā rosina samazināt virsstundu apmaksu

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) ceturtdien Cilvēkkapitāla attīstības padomes sēdē rosināja samazināt piemaksu par virsstundu darbu visās tautsaimniecības nozarēs, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Lasiet arī

Ekonomika LTRK pārtrauks sadarbību ar desmit uz Krieviju eksportējošajiem uzņēmumiem

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) no kopumā 25 biedriem, kuri minēti Ekonomikas ministrijas (EM) publiskotajā sarakstā starp uzņēmumiem, kas eksportē uz Krieviju, pārtrauks sadarbību ar desmit uzņēmumiem, sacīja LTRK priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Ekonomika Koka mēbeļu eksports janvārī samazinājies par 25,2%

Latvijas koka mēbeļu eksports šogad janvārī salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu samazinājies par 25,2%, tostarp visvairāk koka mēbeļu joprojām realizēts Dānijā, liecina Zemkopības ministrijas apkopotie dati.