• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eksports uz Krieviju janvārī audzis par 3,3%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 17:36, 11.03.2024


Šī gada janvārī eksports uz Krieviju, salīdzinot ar 2023.gada janvāri, pieauga par 3,3% un veidoja 87,8 miljonus eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija.



Savukārt uz Baltkrieviju eksports samazinājās par 45,5% un bija 9,7 miljoni eiro, bet uz Ukrainu - par 40,6% un bija 21,2 miljoni eiro.

Imports šajā periodā no Krievijas samazinājās par 7,4% un veidoja 56 miljonus eiro, no Baltkrievijas - par 3,2% un bija 14,6 miljoni eiro. Savukārt no Ukrainas imports pieauga par 17,6% un bija 24,5 miljoni eiro.

Eksporta pieaugumu uz Krieviju 2024.gada janvārī, salīdzinot ar 2023.gada janvāri, visvairāk ietekmēja tekstilmateriālu un tekstilizstrādājumu eksporta pieaugums par 7,3 miljoniem eiro jeb 95,2%.

Savukārt eksporta samazinājumu uz Ukrainu galvenokārt ietekmēja minerālproduktu eksporta kritums par 9,5 miljoniem eiro jeb 84,9%, bet uz Baltkrieviju - optisko ierīču un aparatūras eksporta samazinājums par 3,6 miljoniem eiro jeb 92,6%.

Šī gada janvārī, salīdzinot ar 2023.gada janvāri, importa pieaugumu no Ukrainas galvenokārt ietekmēja augu valsts produktu importa pieaugums par 1,4 miljoniem eiro jeb 63,7%.

Savukārt importa samazinājumu no Krievijas visvairāk ietekmēja minerālproduktu importa kritums par 5,8 miljoniem eiro jeb 23,1%, bet no Baltkrievijas - mehānismu, mehānisko ierīču un elektroiekārtu importa samazinājums par 1,5 miljoniem eiro jeb 72,8%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Ekonomika FM: Latvijas eksportētājiem mazinājies ārējais pieprasījums ES (+VIDEO)

2024. gada otrajā pusē varētu atjaunoties mērena izaugsme.

Ekonomika No dārza mājiņām līdz saldumiem: ko briti pērk Latvijā (+VIDEO)

Lielbritānija ir liela, un daudzi mūsu uzņēmumi vienkārši nevar saražot tik daudz, cik šis tirgus prasa.

Ekonomika Preces uz Krieviju šogad eksportēja 390 Latvijas uzņēmumu

Preces uz Krieviju šogad desmit mēnešos eksportēja 390 Latvijas uzņēmumu, kas ir 2,1 reizi mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, bet uz Baltkrieviju - 206 uzņēmumi, kas ir samazinājums par 42,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Baltijas valstis pēdējos gados ir audzējušas eksporta tirgus daļas

Baltijas valstis pēdējos gados ir audzējušas eksporta tirgus daļas, kas norāda uz spēju konkurēt globālajos tirgos, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomisti Matīss Mirošņikovs un Santa Bērziņa.