• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zemkopības ministrija ir izstrādājusi programmu zivju ceļu attīrīšanai (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:37, 04.03.2024


Tajā var piedalīties privātie uzņēmēji.


Ūdensceļš tiek sakopts.

Noteikumu "Zivju dzīvotņu kvalitātes uzlabošana" projekts paredz atbalstu zivju migrācijas šķēršļu novēršanai vai negatīvās ietekmes samazināšanai Daugavas, Gaujas, Lielupes un Ventas upes baseinu apgabalu apsaimniekošanas plānos un plūdu riska pārvaldības plānos 2022.–2027. gadam identificētajos prioritārajos zivju migrācijas šķēršļos.

Atbalsts paredzēts atbilstoši valsts zinātniskā institūta "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" tīmekļvietnē publicētajā zivju migrācijas šķēršļu datubāzē norādītajiem risinājumiem – šķēršļa nojaukšanai un upes atjaunošanai, šķēršļa daļējai nojaukšanai, transportbūves pārbūvei, lai nodrošinātu zivju migrāciju, aizvaru izņemšanai un mākslīgās straujteces izveidei, novadbūves pazemināšanai un mākslīgās straujteces izveidei, dabiskā zivju ceļa izveidei un tehniskā zivju ceļa izveidei.

Saskaņā ar ES Programmu zivsaimniecības attīstībai 2021.–2027. gadam pasākumā "Zivju dzīvotņu kvalitātes uzlabošana" līdz 2029. gadam kopējais pieejamais finansējums ir 2 000 000 euro, t. sk. Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda finansējums (70 %) 1 400 000 euro un valsts budžeta finansējums (30 %) 600 000 euro, ko plānots sadalīt vienādās daļās pa visiem sešiem uz atbalstu attiecināmajiem gadiem.

Pasākums paredzēts, lai īstenotu prioritātes "veicināt ilgtspējīgu zvejniecību un ūdens bioloģisko resursu atjaunošanu un saglabāšanu" mērķi, t. i., veicināt ūdens bioloģiskās daudzveidības un ekosistēmu aizsargāšanu un atjaunošanu.

Lai pieteiktos atbalstam, pretendents ir izpildījis šādus nosacījumus un informējis par to izpildi Lauku atbalsta dienestu:

-par jaunas būves būvniecības, būves atjaunošanas, būves ierīkošanas, būves nojaukšanas un pārbūves projektiem atbilstoši plānotajai būvniecības iecerei un būvju grupai Būvniecības informācijas sistēmā ir pieejama informācija par sagatavoto tehnisko dokumentāciju saistībā ar būvniecības procesu;

-īstenojot projektu, saistībā ar normatīvajiem aktiem par ietekmes uz vidi novērtējumu saņemti Valsts vides dienesta tehniskie noteikumi vai atzinums par to, ka projektā paredzētajām darbībām nav nepieciešami tehniskie noteikumi, vai veikts ietekmes sākotnējais izvērtējums un saņemts Valsts vides dienesta lēmums par to, ka projektā paredzētajām darbībām nav nepieciešams ietekmes uz vidi novērtējums vai nav būtiskas ietekmes uz Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju (Natura 2000), vai saņemts Vides pārraudzības valsts biroja atzinums par projektā paredzēto darbību ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu. Ja plānota būvniecība, informāciju par minēto dokumentu iegūšanu var iesniegt sešu mēnešu laikā pēc lēmuma spēkā stāšanās par projekta iesnieguma apstiprināšanu vai kopā ar tehnisko projektu.


Lai nēģi peld!
Lai nēģi peld!

Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Saldus un Pakuļu ezeros ielaisti 16 500 zandarti

Šonedēļ Saldus un Pakuļu ezeros ielaisti 16 500 zandarti, informē Saldus novada pašvaldībā.

Sabiedrība Līdaku nārsta platības uzlabošanai Burtnieku ezerā izpļauti ūdensaugi

Lai uzlabotu līdaku nārsta platību, Burtnieku ezerā izpļauti ūdensaugi.

Ekonomika Gamma-A pārtrauc smuko konservu ražošanu un zaudējumu vietā tiek pie peļņas

Uzņēmums SIA "Gamma-A" (iepriekš SIA "Līcis-99") pēc reorganizācijas un pamatdarbības maiņas pagājušajā gadā strādāja ar 8,874 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,6 reizes vairāk nekā 2021.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 385 007 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Ekonomika ZM:Latvijas zivju produkcijas eksports pārsniedz importu par 52,9 miljoniem eiro

Sagatavotās un konservētās zivis eksportēja uz 63 valstīm.