• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lux Express plāno sākt pārvadājumus maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:53, 04.03.2024


Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" maijā plāno sākt komerciālos pasažieru pārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils, apstiprināja "Lux Express" Baltijas biznesa attīstības vadītājs Aldis Ķibēns.



Viņš norāda, ka Sabiedriskā transporta padome ir paudusi atbalstu reģionālās nozīmes maršruta Rīga-Liepāja atklāšanai pasažieru komercpārvadājumiem.

"Patlaban gaidām Autotransporta direkcijas (ATD) paziņojumu par šī maršruta atvēršanu komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem un atbildi uz uzņēmuma pieteikumu izsniegt atļauju, lai varētu nodrošināt pasažieru pārvadājumus maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils," pauž Ķibēns.

Viņš papildina, ka patlaban būtiskākais solis transporta nozares attīstībai būtu šo un citu maršrutu atvēršana komerciālajiem pasažieru pārvadājumiem, kas ne vien veicinātu konkurenci tirgū, bet arī pasažieriem dotu iespēju izvēlēties pakalpojuma kvalitāti.

ATD pārstāvji sacīja, ka direkcija lēmumu pieņems mēneša laikā. Patlaban tiek vērtētas tehniskās detaļas un precizējumi saistībā ar šo maršrutu atklāšanu.

Pērn novembrī "Lux Express" iesniedza pieteikumu ATD iekļaut maršrutus Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt attiecīgu atļauju Igaunijas "Lux Express Estonia".

"Lux Express" plāno nodrošināt sešus turp un atpakaļ reisus no Rīgas uz Liepāju dienā, kā arī divus papildu reisus brīvdienās. Reizi dienā plānots nodrošināt vienu turp un atpakaļ reisu maršrutā Liepāja-Daugavpils.

Tāpat uzņēmuma pārstāvji iepriekš informēja, ka visi reisi maršrutos Rīga-Liepāja un Liepāja-Daugavpils tiks veikti ar 2023.gadā ražotajiem autobusiem "Scania Irizar i6S Efficient".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Sabiedrība Pārvadātāji pirmdien atcēluši vairākus autobusu reisus visā Latvijā

Pasažieru pārvadātāji ar autobusiem pirmdien atcēluši vairākus reisus visā Latvijā, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.

Ekonomika Lux Express turpinās piedāvāt divus tiešos reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no šā gada 1.februāra turpinās piedāvāt divus tiešos autobusu reisus starp Rīgu un Sanktpēterburgu, aģentūrai LETA apstiprināja kompānijas pārstāvji, komentējot Narvas-Ivangorodas robežšķērsošanas punkta starp Krieviju un Igauniju slēgšanu autosatiksmei no 1.februārā.

Interesanti fakti SM rosina atvieglot nosacījumus autobusa vadītāja apliecības iegūšanai

Satiksmes ministrija (SM) rosina atvieglot nosacījumus, lai varētu iegūt autobusa vadīšanai nepieciešamo "D" kategorijas vadītāja apliecību, liecina SM publiskajai apspriešanai sagatavotais noteikumu projekts.

Ekonomika Autobusu pārvadātāji uz Krieviju: rīkosimies atbilstoši situācijai (+VIDEO)

Maršrutā Rīga-Sanktpēterburga ir braukuši cilvēki ar 122 dažādu valstu pilsonībām.