• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidzemes reģions saista uzņēmējdarbību un zinātni (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:22, 26.02.2024


Inovāciju nedēļas ietvaros tiek piedāvātas izglītojošas lekcijas un praktiskie darbi.


Uzņēmēji nodod labāko praksi.

Laikā no 26. februāra līdz 1.martam notiks Vidzemes inovāciju nedēļa 2024. Tās laikā notiks kopumā 35 pasākumi un to saturs būs saistošs visdažādāko nozaru pārstāvjiem: pārtikas preču ražotājiem, ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem, lauksaimniekiem, valsts pārvaldes darbiniekiem, pētniekiem, digitalizācijas speciālistiem un citiem.

Lielākā daļa pasākumu notiks klātienē visā Vidzemē un arī ārpus tās robežām - Rīgā un Siguldā, daļai no tiem varēs pieslēgties attālināti. Dalība - bez maksas.

Šogad inovāciju izvēlēts aplūkot kontekstā ar jēdzienu dažādība, ņemot vērā inovētspējas ciešo saistību ar prasmi un spēju savienot dažādas pieredzes, zināšanas un ambīcijas. Dažādība virmo tur, kur sadarbojas privātais un publiskais sektors, maziem un vidējiem uzņēmumiem ir izdevīgi veidot sadarbību ar pētniecisko sektoru, lai piekļūtu zināšanām un infrastruktūrai, tādejādi paaugstinot savu produktivitāti un konkurētspēju.

Piedāvātais Vidzemes Inovāciju nedēļas saturs būs noderīgs gan zināšanu paplašināšanai, tai skaitā par aktuālo atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai, gan praktiskai rīcībai.

Vidzemes inovāciju nedēļas laikā no 26. februāra līdz 2. martam Vidzemes Augstskola piedāvā atvērtās nodarbības jebkuram interesentam. Tās vadīs gan Vidzemes Augstskolas docētāji, gan absolventi, gan dažādu nozaru profesionāļi. Pēc pieteikšanās pasākumam interesenti saņems papildus informāciju.

Lai samazinātu svētkos radīto atkritumu apjomu un samazinātu vienreizējas lietošanas trauku patēriņu, Valmieras novada pašvaldība plāno Valmieras pilsētas svētkos ieviest trauku depozītsistēmu. Dati liecina, ka pilsētas svētku laikā lielāko daļu no atkritumiem sastāda tieši vienreiz lietojamās plastmasas glāzes un iepakojums. Tas nozīmē, ka, ieviešot depozītsistēmu, tiktu būtiski samazināts radušos atkritumu apjoms.

Vidzemes Augstskola, sadarbībā ar Limbažu un Smiltenes novada pašvaldībām un starptautisko sadarbības tīklu, piedāvā “Biznesa laboratoriju 2024” ar mērķi attīstīt uzņēmējdarbības prasmes un jaunas biznesa idejas.

26. februārī Cēsu ielā 4, Valmierā notiks klātienes pasākums, kur dalībnieki uzzinās par inovāciju tipiem un to ieviešanu reālajā dzīvē, kā arī būs iespēja konsultēties ar mentoriem un apmeklēt Vidzemes Augstskolas laboratorijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Lasiet arī

Ekonomika Augsto tehnoloģiju uzņēmumi Latvijā saņems 26 548 890 eiro (+VIDEO)

"Šis nenoliedzami ir būtisks papildinājums valsts ekonomiskās izaugsmes veicināšanai", - pauž ministrs Viktors Valainis.

Ekonomika Inovatīvas uzņēmējdarbības attīstībai MVU būs 52,5 miljoni eiro no ES fondiem

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai (LIAA) iesniegt projektu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma saņemšanai, lai nodrošinātu finansējuma pieejamību biznesa ideju īstenošanai un uzņēmējdarbības attīstībai Latvijā, informēja CFLA pārstāvji.