• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Līdz 2026. gadam Latvijas melioratori atjaunos 5 aizsargdambjus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 12:18, 13.02.2024


Darbam kopsummā paredzēti gandrīz 9,05 miljoni eiro.


Straupciema poldera aizsargdambis.

Valsts SIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” (ZMNĪ), kas ir valsts meliorācijas sistēmu un valsts nozīmes meliorācijas sistēmu būvniecības, uzturēšanas un ekspluatācijas būvju nodrošinātāja, ir parakstījusi pirmos piecus līgumus par valsts meliorācijas sistēmas aizsargdambju atjaunošanu, ziņoja portāls zm.gov.lv.

Projektu īstenošanu administrē Lauku atbalsta dienests (LAD). Divi atjaunojamie aizsargdambji atrodas Mārupes novadā – Ratnieku-Biteslejas poldera aizsargdambis un Straupciema poldera aizsargdambis, divi atrodas Dienvidkurzemes novadā – Bernātu poldera aizsargdambis un Bārtas labā krasta aizsargdambis un ūdensnoteka. Viens projekts Jelgavas novadā – Auces poldera aizsargdambis.

Noslēgtie līgumi paredz, ka visu piecu aizsargdambju un ūdensnotekas atjaunošana jāpabeidz līdz 2026. gada 30. jūnijam, un šim darbam kopsummā paredzēti gandrīz 9,05 miljoni eiro.

ZMNĪ ir iesniedzis LAD projekta pieteikumu par Ogres-1 poldera aizsargdambja Ogres pilsētā atjaunošanu, pieteikums tiek izvērtēts.

Paredzēts, ka pretplūdu pasākumus veiks kopumā 21 valsts meliorācijas sistēmu objektā – astoņās sūkņu stacijās, 12 aizsargdambjos un vienā kanālā. Visi iecerētie atjaunošanas un pārbūves darbi valsts nozīmes plūdu novēršanas objektos ir jāpabeidz līdz 2026. gada jūnija beigām, un kopējā atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda naudas un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta. Visus darbus veiks ZMNĪ.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika LDDK: Jāsamazina virsstundu darba samaksas apmērs (+VIDEO)

"No komforta zonas būs jāizkāpj visiem," pauž Andris Bite.

Ekonomika NVA piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu darbinieku sagatavošanai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā darba devējiem finansiālu atbalstu vajadzīgo darbinieku sagatavošanai, īstenojot bezdarbnieka statusā NVA reģistrēto klientu praktiskās mācības darba vidē otrā, trešā vai ceturtā profesionālās kvalifikācijas līmeņa profesionālās kompetences ieguvei, informēja NVA.

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Lasiet arī