• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas dzelzceļš izsolīs sešus nekustamos īpašumus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 17:34, 03.02.2024


VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) elektroniskajā izsolē pārdos divus nekustamos īpašumus Daugavpilī, pa vienam nekustamajam īpašumam Rēzeknē un Madonas novadā, kā arī divus nekustamos īpašumus Jelgavas novadā, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".



Nekustamo īpašumu Mazā Dārza ielā 7, Daugavpilī, pārdos ar izsoles sākumcenu 5984 eiro. Īpašums sastāv no ūdenstorņa un zemes vienības.

Savukārt nekustamo īpašumu Mihoelsa ielā 48, Daugavpilī, pārdos ar izsoles sākumcenu 287 265 eiro. Tas sastāv no administratīvās ēkas un ar ēku saistītās inženierbūves - pazemes ūdensvada un pašteces sadzīves kanalizācijas vada, zemes vienības un kustamās mantas - 13 gaisa kondicionētājiem.

Tāpat tiks izsolīts nekustamais īpašums Andreja Pumpura ielā 2-86, Rēzeknē. Tā sākumcena noteikta 17 321 eiro, un īpašums sastāv no dzīvokļa, kas ir kopīpašuma domājamā daļa no daudzdzīvokļu mājas.

Savukārt Madonas novada Mārcienas pagastā paredzēts izsolīt nekustamo īpašumu Stacijas ielā 2, Mārcienā. Izsoles sākumcena ir 5782 eiro, savukārt īpašums sastāv no stacijas ēkas un šķūņa.

LDz pārdos arī īpašumu "Pīlādži"-5, Dorupē, Glūdas pagastā, Jelgavas novadā ar izsoles sākumcenu 24 169 eiro, kas sastāv no dzīvokļa, kas ir kopīpašuma domājamā daļa no būves.

Tāpat izsolīs arī īpašumu Bauskas ielā 1E, Jelgavā, ar izsoles sākumcenu 42 756 eiro, kas sastāv no administratīvās ēkas ar ārējo ūdensvada tīklu, caurlaides ēkas, divām noliktavām, garāžu un kraušanas rampu uz betona stabiem.

Izsole sāksies šā gada 12.februārī plkst.13 un noslēgsies 13.martā plkst.13.

Jau ziņots, ka LDz koncerna apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 194,94 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2022.gadā, taču koncerns strādāja ar zaudējumiem 730 000 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Vienlaikus LDz māteskompānijas apgrozījums pērn deviņos mēnešos bija 123,39 miljoni eiro, kas ir par 18,9% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, kamēr LDz zaudējumi sasniedza 14,415 miljonus eiro.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Ekonomika Lidostā Rīga sākta liela kravu termināļa būvniecība (+VIDEO)

Projektu paredzēts pabeigt 12 mēnešu laikā.

Lasiet arī

Ekonomika LDz ir gatavs kļūt par vienīgo abu sliežu platuma infrastruktūras pārvaldītāju

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz") ir gatavs kļūt par vienīgo abu sliežu platuma infrastruktūras pārvaldītāju Latvijā, attīstot gan tehnisko nodrošinājumu, gan prasmes, intervijā aģentūrai LETA norādīja LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

Ekonomika Pa dzelzceļu pārvadāto kravu apmērs šogad varētu samazināties par 15-20%

Pa dzelzceļu pārvadāto kravu apmērs šogad varētu samazināties par 15-20%, intervijā aģentūrai LETA prognozēja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

Ekonomika LDz ļauj turpināt dzelzceļa elektrificētā tīkla modernizācijas iepirkumu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB), izskatot AS "BMGS" sūdzību, nolēma atļaut VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) turpināt iepirkuma procedūru un slēgt iepirkuma līgumu atklātā konkursā par dzelzceļa elektrificētā tīkla modernizāciju, liecina informācija IUB mājaslapā.

Ekonomika Pļavnieks: Dzelzceļa pārvadājumos Kazahstāna ir Latvijai nozīmīgs partneris

Dzelzceļa pārvadājumos Kazahstāna ir Latvijai nozīmīgs partneris, sacīja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.