• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Lido» ieviesis robotus ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:32, 24.01.2024


Ēdināšanas un pārtikas tirdzniecības uzņēmums AS "Lido" ieviesis robotus ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām, kas personālam palīdzēs savākt netīros traukus restorānu telpās, informē kompānijā.



Patlaban roboti palīdz klientu apkalpošanā "Lido" restorānos tirdzniecības centros "Akropole Alfa" un "Spice". Plānots šādu vai līdzīgu tehnoloģiju ieviest visā "Lido" sabiedriskās ēdināšanas tīklā.

Kompānijā norāda, ka tehnoloģijas ieviešana prasījusi gandrīz gadu. Vienlaikus investīcijas projektā "Lido" nemin.

Kompānijā atzīmē, ka ar jauno tehnoloģiju palīdzību plānots atvieglot darbinieku ikdienu, paaugstināt veiktspēju, kā arī uzlabot klientu apkalpošanas rādītājus.

Roboti ir vidēja izmēra ierīces ar iebūvētiem plauktiem paplātēm. Pateicoties autonomajai pārvietošanās funkcijai, navigācijas iestatījumiem un inteliģentajai spējai izvairīties no šķēršļiem, roboti pārvietojas pa zāli, aicinot novietot uz tā plauktiem paplātes ar netīrajiem traukiem, skaidro "Lido" pārstāvji.

Tāpat kompānijā min, ka robotu iestatījumi ļauj atpazīt dažādas situācijas un darbības, un likt robotam reaģēt ar atbilstošu balss vadību, nodrošinot interaktīvu komunikāciju ar klientiem.

"Lido" pārstāvji arī pieļauj, ka nākotnē robotu veicamo darbību daudzums tiks paplašināts, jo ierīču funkcionalitāte ietver arī ēdiena piegādi, sveicināšanu, balss mijiedarbību un vairāku robotu sadarbību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Lasiet arī

Ekonomika Saeimā meklēs risinājumus PVN samazināšanai ēdināšanas nozarē

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijā šodien spriedīs par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu un konkurētspējas veicināšanu ēdināšanas nozarē, informēja Saeimas Preses dienests.

Ekonomika Saldējumu ražotāji: Pieprasījums pēc saldējuma šogad palielinājies

Šovasar pieprasījums pēc saldējuma palielinājies un ražotājiem kāpuši realizēto saldējumu apjomi, aģentūrai LETA atzina aptaujātie saldējumu ražotāji.

Sabiedrība Valdība plāno reformēt bērnu ēdināšanas sistēmu Latvijā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) un veselības ministre Līga Meņģelsone pauduši atbalstu zemkopības ministra Didža Šmita (AS) iniciatīvai par bērnu ēdināšanas sistēmas transformēšanu Latvijā un apņēmušies līdzdarboties tās īstenošanā, aģentūru LETA informē Zemkopības ministrijā (ZM).