• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lidosta «Rīga» izbūvēs jauno pasažieru termināli

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 15:03, 22.01.2024


VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" augusta beigās vai septembra sākumā plāno noslēgt līgumu par jaunā pasažieru termināļa būvniecību, pirmdien preses konferencē sacīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.


Foto: LETA

Viņa informēja, ka 2024.gada janvāra vidū noslēdzās pirmā kārta pretendentu pirmskvalifikācijai konkursā par lidostas "Rīga" jaunā termināļa būvniecību, kurā kopumā pieteicās 17 pretendenti no visas pasaules.

"Konkursā ir pieteikušās gan vietējās būvniecības kompānijas un apvienības, gan arī kompānijas no Eiropas un trešajām valstīm. Nākamajā konkursa kārtā varēs piedalīties pretendenti, kuri būs izgājuši kvalifikāciju," minēja Odiņa.

Viņa arī informēja, ka lidosta "Rīga" šogad februārī plāno izsludināt nākamo kārtu konkursam par jaunā pasažieru termināļa būvniecību, kurā pretendenti varēs iesniegt būvniecības piedāvājumus.

Tāpat lidostas "Rīga" vadītāja sacīja, ka augusta beigās vai septembra sākumā varētu noslēgt būvniecības līgumu un sākt darbus, piebilstot, ka būvniecības darbi norisināsies pa kārtām un tie noslēgsies četru gadu laikā.

"2028.gadā pasažieri redzēs jauno pasažieru termināli, precīzāk, jaunu publisko daļu, kurā notiks pasažieru reģistrācija. Tā būs jauna zona, kurā plānots ieviest arī modernas tehnoloģijas - pašreģistrāciju un pašapkalpošanos. Tāpat plānots palielināt drošības kontroles punktu skaitu. Savukārt otra nozīmīgā sadaļa būs atlidošanas zāle, jo patlaban lidostā šīs zāles ir mazas, tādēļ nākotnē būs vairāk tieši bagāžas saņemšanas lentu," atzīmēja Odiņa.

Vienlaikus viņa sacīja, ka lidostas attīstības plāni ietver arī lidostas pilsētas izveidi, papildinot, ka šogad plānots piesaistīt investorus, kā arī uzņēmuma vīzija ir kļūt par nākotnes Ziemeļeiropas ceļošanas centru, kas veicinās visas Latvijas konkurētspēju reģionā un tautsaimniecības attīstību.

Tādējādi, lai īstenotu stratēģiskos plānus, lidosta "Rīga" ir mainījusi zīmolu uz "RIX Rīgas lidosta", nosaukumā saglabājot starptautiski atpazīstamo lidostas kodu "RIX", skaidro lidostas pārstāvji.

Vienlaikus lidostā informēja, ka zīmola sauklis ir "Tuvāk, nekā gaidīji", savukārt zīmola krāsas ir zaļā, zilā un bēšā krāsā. Zīmola ieviešana sāksies šogad un notiks pakāpeniski līdz 2028.gadam.

Lidostā arī atgādināja, ka jauno zīmola stratēģiju un vizuālo identitāti par 92 607 eiro veidoja dizaina studija SIA "Asketic" sadarbībā ar reklāmas aģentūru SIA "WKND".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Vidzemes tūrisma uzņēmēja: sezonas laikā visbiežāk viesojas latvieši (+VIDEO)

Cilvēki galvenokārt par kempingu uzzina no citiem viesiem, tīmekļvietnes, vietnēm Facebook un Instagram, vietnes TikTok.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Lasiet arī

Kriminālziņas LTV: Iespējams, Vaivodu tur aizdomās par darbībām «lidostas zemes lietā»

Līdzšinējais Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, kuru nedēļas sākumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja aizdomās par liela apmēra kukuļa piedāvāšanu, nelikumīgas darbības varētu būt veicis saistībā ar tā dēvēto "lidostas zemes lietu", atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Sabiedrība Rīgas lidosta sākusi izmantot trīs jaunos pasažieru gaisa tiltus

Rīgas lidosta sākusi izmantot trīs jaunos pasažieru gaisa tiltus no iepirkumā paredzētajiem pieciem pasažieru gaisa tiltiem, aģentūra LETA noskaidroja lidostā.

Ekonomika Rīgas lidostā no oktobra darbu sāks vēl viena aviokompānija

Rīgas lidostā no šā gada 11.oktobra darbu sāks Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem tiešos lidojumus starp Rīgu un Dubaiju, informē Rīgas lidosta.

Sabiedrība Paziņots, kad varētu ieviest jaunu autobusu starp lidostu un Rīgas centru

Jaunu autobusa maršrutu starp Rīgas lidostu un pilsētas centru varētu ieviest šogad šā gada pirmajā pusē, pirmdien preses konferencē sacīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.