• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidzemes Augstskola izstrādās zaļā tūrisma zinātnisko ekspertīzi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:26, 16.01.2024


Projektam ir lielas ambīcijas aptvert sistēmu kā veselumu, pētot gan mītnes, ēdināšanas, pasākumu organizācijas, gan transporta, ceļojumu organizētāju un galamērķu organizācijas.


Vidzemē var jautri un videi draudzīgi atpūsties ziemā.

Lai izpētītu, kā apritīguma principus un zaļā kursa prasības no mērķa uzstādījumiem Eiropas Savienības un nacionālos politikas plānošanas dokumentos praktiski ieviest tūrisma organizācijās, Vidzemes Augstskolas un Banku Augstskolas pētnieki un doktoranti turpmākajos trīs gados īstenos projektu “Resursu un procesu novērtējums apritīguma un zaļā kursa ieviešanai tūrisma sistēmā (CirToS)”.

Pētījuma rezultāti tūrisma politikas veidotājiem un organizācijām sniegs ieskatu par nepieciešamajām izmaiņām, lai organizācijās tiktu izpildītas zaļā kursa prasības, kā arī lai praksē īstenotu ilgtspējīga tūrisma galamērķa darbību. Projekta noslēgumā tiks sagatavots ziņojums par nepieciešamo atbalstu un resursiem zaļā kursa īstenošanai tūrisma uzņēmumos, kā arī tiks izstrādāts funkcionāls modelis, ar kura palīdzību uzņēmumi varēs veikt priekšizpēti zaļā kursa prasību ieviešanai, ziņoja vietne valmierasnovads.lv.

Projekta zinātniskā vadītāja HESPI vadošā pētniece Agita Līviņa uzskata, ka projektam ir lielas ambīcijas aptvert tūrisma sistēmu kā veselumu, pētot gan tūristu mītnes, ēdināšanas, pasākumu organizācijas, gan transporta, ceļojumu organizētāju un galamērķu organizācijas. Pētījuma rezultātu sasniegšanā būtiska būs sadarbība ar nozares organizācijām.

Šī gada otrajā pusē tiks veikta tūrisma nozarē iesaistīto pušu aptauja par apritīguma un zaļā kursa īstenošanu, savukārt nākamajā gadā padziļinātai izpētei iesaistītas 10-12 tūrisma organizācijas no dažādiem tūrisma sistēmas vērtību ķēdes posmiem. Pētījuma laikā norisināsies diskusijas un semināri, lai veicinātu aprites ekonomikas principu un zaļā kursa prasību ieviešanu tūrisma nozarē.

Projekts tiek īstenots ar Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu Fundamentālo un lietišķo pētījumu programmā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Pasaule Japānā sasniegts jauns tūristu skaita rekords

Japānu šī gada jūlijā apmeklēja 3,29 miljoni ārvalstu tūristu, kas ir par 41,9% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn un jauns visu laiku augstākais līmenis vienam mēnesim, trešdien paziņoja Japānas nacionālā tūrisma organizācija.

Interesanti fakti 28 Mājas kafejnīcas viesus gaidīs no Kaplavas līdz pat Jaunjelgavai (+VIDEO)

Vairākās vietās varēs baudīt tieši Sēlijai īpašas receptes.

Interesanti fakti Noslēpumainā Kurzemes Irbene aicina pievienoties skrējienam (+VIDEO)

Mūsdienās šeit darbojas Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs.

Sabiedrība Spānijā un Portugālē iestrēgušie 147 ceļotāji nogādāti Latvijā

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) sadarbībā ar Ārlietu Ministrijas Konsulāro departamentu uzsāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas, kā arī 66 ceļotāju repatriācija no Portugāles uz Latviju noslēgusies veiksmīgi, informē PTAC.