• Artis,
  • Artūrs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Februārī Spīķeru kvartālā tiks atvērts bezpeļņas inovāciju centrs (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 13:32, 16.01.2024


"Labākais veids, kā nodrošināt labklājību, ir radīt uzņēmumus ar augstu pievienoto vērtību".


Senā ēka tika pārbūvēta progresīvu tehnoloģiju vajadzībām.

1. februārī Spīķeru kvartālā durvis vērs “Startup House Riga” – inovācijām, sadarbībai un izaugsmes veicināšanai veltīts centrs, kuru varēs izmantot Latvijas jaunuzņēmumu kopiena.

Bezpeļņas centru izveidojis jaunuzņēmuma īpašnieks Jānis Berdigans un nodibinājums “TechHub Riga”. Tajā jaunuzņēmumu dibinātāji varēs attīstīt savu uzņēmumu, atrast būtiskus resursus un ikdienā sastapt līdzīgi domājošos.

“Mans sapnis ir Latvija kā ļoti turīga valsts. Mums nav derīgo izrakteņu. Neesam transporta loģistikas centrs. Tāpēc labākais veids, kā nodrošināt labklājību, ir radīt uzņēmumus ar augstu pievienoto vērtību. Vislabāk to var izdarīt, palīdzot Latvijā izveidot jaunus ar tehnoloģijām saistītus uzņēmumus,” uzsver Jānis Berdigans.

“Startup House Riga” pirmajā stāvā būs telpa, kurā notiks pasākumi. Pārējie stāvi paredzēti kopstrādes un biroju telpām jaunuzņēmumiem, investoriem, tostarp iespējkapitāla fondiem, un ekosistēmas organizācijām.

“”Startup House Riga” ir apliecinājums mūsu apņēmībai veidot dinamisku jaunuzņēmumu kultūru Latvijā. Tā ir vieta, kur šādu uzņēmumu dibinātāji var koncentrēties uz to, kas viņiem ir svarīgākais – sava jaunuzņēmuma izaugsmi, kamēr mēs palīdzam ar pārējo,” saka “TechHub Riga” pārstāvis Andris Bērziņš. “Līdzīgas mājas ir arī citās Eiropas pilsētās, piemēram, “Lift99″ Tallinā un “Maria01″ Helsinkos.”


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā maijā palielinājies par 6%

Dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā šogad maijā, salīdzinot ar aprīli, palielinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos audzis par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika Uzņēmumi atbalsta programmas ietvaros varēs saņemt līdz 1,5 miljoniem (+VIDEO)

Investīcijas var veikt gan ražošanas procesu energoefektivitātē, gan ēkās.

Ekonomika Putniņš pērn uzņēmumā «Latvijas valsts meži» saņēmis 159 600 eiro

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš pagājušajā gadā atalgojumā saņēmis 159 594 eiro, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā 2022.gadā, kad atalgojumā viņš saņēma 65 270 eiro, liecina iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Ekonomika Mājokļu cenas pirmajā ceturksnī Latvijā pieaugušas par 3,7%

Mājokļu cenas šogad pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2023.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 3,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Diskusiju izraisījusi iniciatīva par apsaimniekošanu daudzdzīvokļu ēkās (+VIDEO)

"Kā var uzspiest visiem nodokļu maksātājiem maksāt to vietā, kuri paši gana maksātspējīgi, bet neliekas ne zinis par sava īpašuma daļu?"

Interesanti fakti Tukumā tika prezentēta Sibīrijā izdzīvojušā tautieša grāmata (+VIDEO)

"Eiropas austrumos atkal notiek karadarbība un tūkstošiem bērnu ir deportēti nezināmā virzienā Krievijā".

Kriminālziņas Šogad glābēji no ūdenstilpēm izcēluši 38 bojāgājušos

Šogad glābēji no ūdenstilpēm izcēluši 38 bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pasaule Krievijā prāva pret amerikāņu žurnālistu Gerškoviču sāksies 26.jūnijā

Par spiegošanu apsūdzētā amerikāņu žurnālista Evana Gerškoviča prāva sāksies 26.jūnijā Jekaterinburgā, pirmdien paziņojusi Krievijas tiesa.