• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā mazumtirdzniecības kritums novembrī bijis lielāks nekā ES vidēji

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:47, 08.01.2024


Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā novembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, samazinājies par 2,3%, kas ir straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien publiskotie dati par 22 bloka dalībvalstīm.


Foto: LETA

Mazumtirdzniecības apmērs novembrī salīdzinājumā ar 2022.gada vienpadsmito mēnesi samazinājies 13 ES valstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais samazinājums fiksēts Slovēnijā (-11,1%), Igaunijā (-8,8%) un Ungārijā (-5,4%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums oktobrī bijis par 0,6% mazāks nekā pirms gada.

Savukārt straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums bijis Spānijā (+6,8%), Horvātijā (+6,4%) un Dānijā (+6,3%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums novembrī bijis par 0,1% lielāks nekā pirms gada.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums novembrī gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 1%, bet eirozonas valstīs – par 1,1%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs novembrī ES samazinājies par 0,2%, bet eirozonā – par 0,3%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Vācijā (-2,5%), Luksemburgā (-1,4%) un Austrijā (-0,7%), bet straujākais pieaugums fiksēts Portugālē (+3,1%), Horvātijā un Slovēnijā (abās valstīs +3%), kā arī Maltā un Rumānijā (abās valstīs +1,7%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā palielinājies par 0,9%, Lietuvā – par 0,5%, bet Igaunijā sarucis par 0,3%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Īriju, Grieķiju, Itāliju un Zviedriju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Ekonomika FM: pozitīvas tendences mazumtirdzniecībā vēl īsti nav redzamas (+VIDEO)

Konfidences indekss Latvijā kopš 2023. gada jūlija saglabājies vienmērīgi zemā līmenī.

Sabiedrība Krievijas un Baltkrievijas karogi Latvijas veikalos tomēr neparādīsies

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas tostarp paredz noteikt mazumtirdzniecības uzņēmumiem informāciju par Krievijā un Baltkrievijā ražotiem produktiem tirdzniecības vietā norādīt tikai rakstveidā.

Ekonomika Ukraina ir gatava piedāvāt plašu pārtikas preču klāstu

Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (pārstāvniecība Latvijā), paziņo par savu gatavību atbalstīt Latvijas biznesu uzticamu un izdevīgu alternatīvu piegādes kanālu meklēšanā.

Ekonomika Karodziņi būs jāizvieto pie 60 000 pārtikas precēm 5400 tirdzniecības vietās

Tas gulsies uz tirgotāju un gala rezultātā pircēju maciņiem.