• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Lidl» brīdina par pārtikas produktu cenu kāpumu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:32, 18.12.2023


Koalīcijas deputātu piedāvātā ideja par krāsaina karodziņa iekļaušanu katrā cenu zīmē nozīmētu ne tikai atgriešanos pie papīra cenu zīmēm, bet arī produktu cenu kāpumu, kompensējot papildu darba spēka izmaksas.


Foto: LETA

Tā sacīja SIA "Lidl Latvija" korporatīvās komunikācijas vadītāja Dana Hasana, komentējot koalīcijas deputātu piedāvājumu pie pārtikas produktiem veikalu plauktos ar karodziņu norādīt produkta izcelsmes valsti.

Papīra cenu zīmes tiek drukātas uz krāsu printera vai zīmētas ar roku, izmantojot zīmuļus vai flomasterus, jo digitālās cenu zīmēs var izmantot tikai trīs krāsas, norādīja Hasana.

Viņa skaidroja, ka "Lidl" jau ir pilnībā pārgājis uz elektroniskajām cenu zīmēm veikalos, kurās rakstiski un labi redzami tiek norādīta produkta izcelsmes valsts vai reģions saskaņā ar Eiropas Savienības regulā ietverto prasību par izcelsmes vietu norādīt "Eiropas Savienību".

"Šādas elektroniskās cenu zīmes ir normāla ikdiena daudzās Eiropas valstīs. To tehnoloģiskā īpatnība - tās nav daudzkrāsainas, jo izmanto tikai baltu, sarkanu un melnu krāsu," norādīja Hasana.

Viņa arī uzsvēra, ka, raugoties no izpratnes par mūsdienīgu mazumtirdzniecību, klientu servisu, tehnoloģiju attīstību, darbinieku produktivitāti un dabai draudzīgu uzņēmējdarbību, deputātu rosinājums būtu liels solis atpakaļ, kas nozīmētu, ka, piemēram, "Lidl" veikalu komandas nodarbotos ar karodziņu drukāšanu, griešanu, līmēšanu pie cenām, to nomaiņu gandrīz katru dienu un šī karodziņu drukāšanas, griešanas un līmēšanas cikla nebeidzamu atkārtošanos.

"Šādās nodarbēs pavadītās stundas ne tikai būs neproduktīvas, bet arī dārgas, tādēļ piedāvāto izmaiņu ieviešana nav pārdomāta, nenesīs labumu gala pircējiem, bet sadārdzinās produktu uz papildus darba izmaksu rēķina," norādīja Hasana.

"Lidl" ieskatā izcelsmes valstu karodziņu ieviešana cenu zīmēs ir nepārdomāts un neizvērtēts priekšlikums, kas tapis nekonsultējoties un nepārzinot veikalu ikdienas darbu, reālo situāciju un var novest pie cenu celšanas gala pircējam.

Tāpat "Lidl" pārstāve uzsvēra, ka maz ticams, ka pircēji tiešām pārzina visas valstis pēc to karogiem. Attiecīgi, kā lietderīgāka alternatīva būtu piedāvājama izcelsmes valsts norādīšana tikai rakstveidā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Ekonomika Pārtikas rūpniecība veido līdz 20% no mūsu valsts eksporta (+VIDEO)

Šodien Jelgavā spriedīs par ražošanas efektivitāti.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Interesanti fakti Latvijas iedzīvotājiem ieteicams izvēlēties pareizo pārtiku ikdienas patēriņam

"Ikdienas steigā cilvēki nereti izvēlas ātri un ērti veikalos pieejamas uzkodas, kas remdē izsalkumu vien īslaicīgi".

Ekonomika Tirgotāji noliedz lielāku vidējo piecenojumu Latvijā ražotai pārtikai

Latvijā ražotajai pārtikai netiek piemērots vidēji augstāks piecenojumus, aģentūrai LETA pauda aptaujātie nozares pārstāvji, komentējot Konkurences padomes (KP) veikto olu, zivju, piena, gaļas, graudu un maizes produktu tirgus izpēti.