• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Lidl» brīdina par pārtikas produktu cenu kāpumu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:32, 18.12.2023


Koalīcijas deputātu piedāvātā ideja par krāsaina karodziņa iekļaušanu katrā cenu zīmē nozīmētu ne tikai atgriešanos pie papīra cenu zīmēm, bet arī produktu cenu kāpumu, kompensējot papildu darba spēka izmaksas.


Foto: LETA

Tā sacīja SIA "Lidl Latvija" korporatīvās komunikācijas vadītāja Dana Hasana, komentējot koalīcijas deputātu piedāvājumu pie pārtikas produktiem veikalu plauktos ar karodziņu norādīt produkta izcelsmes valsti.

Papīra cenu zīmes tiek drukātas uz krāsu printera vai zīmētas ar roku, izmantojot zīmuļus vai flomasterus, jo digitālās cenu zīmēs var izmantot tikai trīs krāsas, norādīja Hasana.

Viņa skaidroja, ka "Lidl" jau ir pilnībā pārgājis uz elektroniskajām cenu zīmēm veikalos, kurās rakstiski un labi redzami tiek norādīta produkta izcelsmes valsts vai reģions saskaņā ar Eiropas Savienības regulā ietverto prasību par izcelsmes vietu norādīt "Eiropas Savienību".

"Šādas elektroniskās cenu zīmes ir normāla ikdiena daudzās Eiropas valstīs. To tehnoloģiskā īpatnība - tās nav daudzkrāsainas, jo izmanto tikai baltu, sarkanu un melnu krāsu," norādīja Hasana.

Viņa arī uzsvēra, ka, raugoties no izpratnes par mūsdienīgu mazumtirdzniecību, klientu servisu, tehnoloģiju attīstību, darbinieku produktivitāti un dabai draudzīgu uzņēmējdarbību, deputātu rosinājums būtu liels solis atpakaļ, kas nozīmētu, ka, piemēram, "Lidl" veikalu komandas nodarbotos ar karodziņu drukāšanu, griešanu, līmēšanu pie cenām, to nomaiņu gandrīz katru dienu un šī karodziņu drukāšanas, griešanas un līmēšanas cikla nebeidzamu atkārtošanos.

"Šādās nodarbēs pavadītās stundas ne tikai būs neproduktīvas, bet arī dārgas, tādēļ piedāvāto izmaiņu ieviešana nav pārdomāta, nenesīs labumu gala pircējiem, bet sadārdzinās produktu uz papildus darba izmaksu rēķina," norādīja Hasana.

"Lidl" ieskatā izcelsmes valstu karodziņu ieviešana cenu zīmēs ir nepārdomāts un neizvērtēts priekšlikums, kas tapis nekonsultējoties un nepārzinot veikalu ikdienas darbu, reālo situāciju un var novest pie cenu celšanas gala pircējam.

Tāpat "Lidl" pārstāve uzsvēra, ka maz ticams, ka pircēji tiešām pārzina visas valstis pēc to karogiem. Attiecīgi, kā lietderīgāka alternatīva būtu piedāvājama izcelsmes valsts norādīšana tikai rakstveidā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: Latvijā 48% iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina

Latvijā 48% iedzīvotāju cenšas taupīt uz pārtikas rēķina, liecina mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvia" sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat" veiktās Baltijas iedzīvotāju aptaujas dati.

Ekonomika Gulbe: Pārtikas cenas tuvākajā laikā varētu saglabāties esošajā līmenī

Pārtikas cenas tuvākajā laikā varētu saglabāties esošajā līmenī, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" prognozēja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja, vadošā pētniece Ingūna Gulbe.

Ekonomika PTAC: pārtikas ražotāji un mazumtirdzniecības ķēdes maldina patērētājus (+VIDEO)

Tāpēc ikvienam javeido ieradumu, iepērkoties salīdzināt tieši mērvienības cenu par kilogramu.

Interesanti fakti Svētku smarža mājās: kā pagatavot ziemas ēdienus, konsultē eksperte (+VIDEO)

Klasikās receptes svētkos tiek aizstātas ar veselīgāku un vieglāk sagremojamu ēdienu.