• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Preces no Indijas un Korejas paver jaunas iespējas latviešiem (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:06, 15.12.2023


Globālās tiešsaistes tirdzniecības platformas var nodrošināt alternatīvas inflācijas laikā.


Šeit ir lētāk.

Līdz 2027. gadam e-komercijas tirgus prognozētais apjoms ir 6,35 triljoni ASV dolāru, uzrādot 11,51% gada pieauguma tempu. Tiek prognozēts, ka šogad pasaules mazumtirdzniecības e-komercijas pārdošanas apjomi pieaugs par 8,9%, palīdzot atsvērt globālo inflācijas ietekmi, secinājis pētījumu uzņēmums "Benchmark International".

Paredzams, ka līdz 2027. gadam lietotāju skaits e-komercijas tirgū sasniegs 5,29 miljardus. Arī Latvijā tirdzniecības platformas turpina strauju izaugsmi visos galvenajos pārdošanas segmentos.

Pārdotākās produktu kategorijas ir sieviešu apģērbi un aksesuāri, elektronika, sadzīves un virtuves tehnika un ierīces. E-komercija ļauj vieglāk pārvarēt inflācijas sekas: tā kā pamatinflācija joprojām sagādā bažas lielākajā daļā pasaules valstu ekonomiku, pārrobežu e-komercija joprojām ir labākais veids, kā pārvaldīt savu budžetu un ietaupīt naudu. Tradicionālajā novembra izpārdošanā piedāvāja visus pārdotākos produktus no labākajiem veikaliem visā pasaulē un izmantoja dažādus reklāmas mehānismus, kas ļauj klientiem iepirkties ar papildu priekšrocībām, piemēram, iegādāties iepriekšējo kolekciju produktus ar atlaidi.

Šogad pārdevēju skaits, kas piedalās pārdošanā, palielinājies par 50% salīdzinājumā ar 30% pieaugumu pirms gada. Trīs populārākās kategorijas pēc pārdošanas apjoma bija sieviešu apģērbi un aksesuāri, elektronika, mājokļi un virtuve. To pieaugums salīdzinājumā ar 2022. gada novembri sasniedza attiecīgi 13%, 4,5% un 3,3%. Strauji attīstās pārdevēju tīkls; panākumus lielā mērā veicina aktīva pārdevēju piesaiste un tīkla attīstība.

Vidēji izpārdošanā iesaistīto tirgotāju pārdošanas apjomi pieaug par 50-60%, salīdzinot ar parastu tirdzniecības periodu. Šīs sezonas spilgtākie piemēri, kas liecina par izcilu sniegumu, ir pārdevēji no Korejas un Indijas, kuru pārdošanas apjomi novembra izpārdošanas laikā pieauga attiecīgi piecas un 2,5 reizes salīdzinājumā ar 2022. gada novembri.

"K-pop" produkti, tostarp populāru grupu albumi un atribūtika, kļuva par vispieprasītākajiem pirkumiem no Korejas. Indijas tirgotāju izrāviens ir saistīts ar pastāvīgu produktu un pievienojot unikālas vietējās preces.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Lasiet arī

Ekonomika Rīgas centrāltirgus piena paviljonā ierīkots rūpniecības preču tirgus

Pagājušajā nedēļā Rīgas Centrāltirgū atvēries Rūpniecības preču paviljons, kurā pieejami apģērbi, dažāda veida amatnieku darinājumi un citas preces, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova.

Ekonomika Rīgas Centrāltirgus plāno jaunu ēdināšanas zonas attīstības konceptu

AS "Rīgas Centrāltirgus" strādā pie jauna ēdināšanas zonas koncepta, aģentūru LETA informēja "Rīgas Centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļa.

Pasaule ASV biržu indeksi sasniedz jaunus rekordus

Akciju cenas Volstrītā otrdien atkal pieauga, un divi no Volstrītas indeksiem sasniedza jaunus rekordus, savukārt Eiropas biržās akciju cenas mainījās dažādos virzienos pēc datu publicēšanas par eirozonas deflāciju augustā un ražošanas aktivitātes vājināšanos.

Sabiedrība Vidzemes tirgū Rīgā atklās senlietu tirgotavu

No svētdienas, 14.jūnija, Vidzemes tirgū, Brīvības ielā 90, būs atvērta retro un senlietu tirdzniecības vieta, aģentūru LETA informēja AS "Rīgas Centrāltirgus".