Mājokļu cenas trešajā ceturksnī Latvijā pieaugušas par 3,2%

Ekonomika
LETA 15:30, 14.12.2023 0

Mājokļu cenas šogad trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, Latvijā pieaugušas par 3,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.

 
Foto: riga.lv

Tostarp jauniem mājokļiem cenas attiecīgajā periodā palielinājušās par 15,6%, bet lietotiem mājokļiem vidējais cenu līmenis saglabājies nemainīgs.

Savukārt 2023.gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar šā gada otro ceturksni, mājokļu cenas samazinājās par 0,9%. Tostarp jauniem mājokļiem cenas samazinājās par 0,2%, bet lietoti mājokļi bija par 1,2% lētāki.

Salīdzinot ar 2015.gadu, mājokļu cenas 2023.gada trešajā ceturksnī bija par 93,7% augstākas. Tostarp jauniem mājokļiem cenas attiecīgajā periodā pieaugušas par 92,3%, bet lietotiem mājokļiem - par 94,1%.

Mājokļa cenu indekss aptver visus mājokļu pirkumus, kas noslēgti starp mājsaimniecībām, no vienas puses, un komersantiem, valsts vai pašvaldību iestādēm, no otras puses, kā arī starp divām vai vairākām mājsaimniecībām neatkarīgi no īpašuma iegādes mērķa un turpmākā izmantošanas veida.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kopš gada sākuma dzīvokļu cenas Rīgā kopumā saglabājas nemainīgas

Šī gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas, arī salīdzinot ar 2024.gada sākumu, dzīvokļu cenas kopumā saglabājās nemainīgas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika «Pārtikas cenas ir stabilizējušās», - atzīst eksperts (+VIDEO)

Aktivizējoties patēriņam, krietni lēnākos un starp grupām atšķirīgos tempos, inflācija turpinās rāpties augšup.

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Ekonomika Nākamnedēļ prezentēs kreditēšanas indeksa datus

Finanšu nozares asociācija (FNA) trešdien, 15.maijā, prezentēs kreditēšanas indeksa aktuālos datus.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā mājokļu cenu kāpums ceturtajā ceturksnī bijis straujāks nekā ES vidēji

Mājokļu cenas Latvijā pērn ceturtajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 1%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" ceturtdien publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Ekonomika Darījumu skaits ar Rīgas centra dzīvokļiem pērn samazinājies par 1,5%

Darījumu skaits ar Rīgas centra dzīvokļiem pagājušajā gadā samazinājies par 1,5%, ceturtdien jaunākā tirgus pārskata prezentācijā sacīja nekustamo īpašumu uzņēmuma "Arco Real Estate" valdes loceklis un Vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs.

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Ekonomika Valsts rīko izsoli namīpašumam Vecrīgā. Cik tas maksā?

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkos izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2.