• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dabasgāzes izmaksas šajā apkures sezonā satrauc 84% Latvijas iedzīvotāju

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 20:34, 11.12.2023


Neskatoties uz to, ka dabasgāze šajā apkures sezonā kļuvusi lētāka, 84% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka dabasgāzes apkures izmaksas šajā sezonā viņus satrauc, liecina aptaujas dati.


Foto: LETA

Tostarp 48% iedzīvotāju norādījuši, ka viņus ļoti satrauc šīs sezonas apkures izmaksas, savukārt 36% iedzīvotāju atzīmējuši, ka jūtas drīzāk satraukti par apkures cenu šajā ziemas sezonā.

Aptaujas dati liecina, ka vissatrauktākie par dabasgāzes cenas pieaugumu ir iedzīvotāji vecumu grupā no 50 līdz 59 gadiem - 61% aptaujāto, bet starp reģioniem apkures izmaksas visvairāk uztrauc Kurzemes (70%) un Zemgales (60%) iedzīvotājus.

Vienlaikus, atbildot uz jautājumu, vai iedzīvotāji ir informēti, ka līdz ar dabasgāzes tirgus mājsaimniecībām atvēršanu maijā, ikvienam ir iespēja mainīt dabasgāzes tirgotāju, izvēloties sev piemērotāko, 14% iedzīvotāju norādījuši, ka nav informēti par šo iespēju.

Aptaujas dati arī liecina, ka dabasgāzi apkurei Latvijā izmanto 11% mājsaimniecību, visbiežāk iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Pierīgas iedzīvotāji dabasgāzi izmanto visvairāk, to norādījuši 19% aptaujāto, savukārt vismazāk dabasgāzi izmanto Latgales reģionā - 4% respondentu.

Tikmēr 60% aptaujāto savās mājsaimniecībās izmanto centrālo apkuri, bet 23% iedzīvotāju priekšroku dod malkas un granulu apkures veidam, liecina aptaujas dati.

Tāpat aptaujā secināts, ka tam, no kādas valsts tiek iepirkta dabasgāze uzmanību pievērš 66% iedzīvotāju, savukārt 13% aptaujāto norādījuši, ka uzmanību tam nepievērš un dabasgāzes izcelsmes valstij nav nozīmes. Vismazāk dabasgāzes izcelsmes valsts ir svarīga iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem (55%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās aviokompānijas «Norwegian» bāzi Rīgā

Nākamnedēļ, 30.aprīlī, plkst.10.30 atklās aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgo bāzi Rīgā.

Lasiet arī

Ekonomika Patērētās dabasgāzes apmērs Latvijā desmit mēnešos samazinājies par 0,4%

Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs šogad desmit mēnešos samazinājies par 0,4% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Sabiedrība «Gaso» no nākamā gada plāno palielināt sadales pakalpojuma tarifus

Dabasgāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jaunus dabasgāzes sadales pakalpojuma tarifus, kas paredz palielinājumu no 2024.gada 1.janvāra gan tarifu mainīgajai daļai, gan arī fiksētajai daļai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Latvija deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes

Latvija šogad deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes, teikts Centrālās statistikas pārvaldes publiskotajā izdevumā par Latvijas ārējo tirdzniecību 2023.gada deviņos mēnešos.

Ekonomika Trīs Latvijas gāzes valdes locekļi iegādājušies 28,97% uzņēmuma akciju

AS "Latvijas gāze" valdes locekļi Aigars Kalvītis, Elita Dreimane un Egīls Lapsalis ar tiem piederošas speciāla mērķa kompānijas SIA "Energy Investments" palīdzību iegādājušies 28,97% "Latvijas gāzes" akciju, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".