Šodien Rīgā pētīs nākotnes zemkopību (VIDEO)

Ekonomika
VS.LV 07:34, 23.11.2023 0

ASV jau 20% fermas ir pārgājuši uz “vieedas lauksaimniecības” tehnoloģijām.

 

Konference "Lauksaimniecība, kas piestāv nākotnei" notiks šo ceturtdien, 23.novembrī Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē no plkst.11.00 līdz 16.30.

Ilgtspējīgas lauksaimniecības tēmai veltītā konference tiek organizēta, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar nozares aktualitātēm un zināšanām par mūsdienīgāku, efektīvāku un ilgtspējīgāku saimniekošanu. Tās laikā apmeklētāji varēs gūt zināšanas no vietējiem un ārvalstu lauksaimniecības nozares profesionāļiem. Pasākuma laikā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar kādiem izaicinājumiem lauksaimniekiem ir jāsaskaras jau šodien un kādas pārmaiņas lauksaimniecības nozarē sagaidāmas tuvākā un tālākā nākotnē.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apskatīt ekspozīciju "Dziesmusvētku telpa", kas ir veltījums latviešu Dziesmu un Deju svētku tradīcijām.

Konfrences tēmas un dalībnieki:

"Klimata pārmaiņas - mīts vai realitāte. Lauksaimniecības pārmaiņas - politiskās ambīcijas vai nepieciešamība", Dina Popluga (LBTU)

"Finanšu sistēmas "zaļināšanas" ietekme uz lauksaimniecību", Edvards Kušners (Latvijas Banka)

"Ilgtspēja un tās ietekme uz pārtikas sektoru", Enno Ence (Milzu!)

"Pārtikas ražošanas sistēmas neredzamā daļa: veselīgi kultūraugi un kvalitatīva pārtika sākas augsnē", Michal Slota (Polija)

"eAgronom praktiskā pieredze reģeneratīvajā lauksaimniecībā", Piibe Vaher (Igaunija)

"Lauksaimniecība ir nepārtraukta mācīšanās - mana personīgā pieredze lauksaimniecībā līdz šim", Charlie Reynolds (Anglija)

Iedvesmas lekcija par ilgtspējīgāku lauksaimniecību". Robin Saluoks (Igaunija).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā strauji pieaug zirņu sējplatības

Latvijā strauji pieaug zirņu sējplatības, aģentūrai LETA norādīja Lauksaimnieku kooperatīva "Latraps" pārstāvji.

Ekonomika Latvijā vasaras sējumu platības šogad būs lielākas nekā pērn

Latvijā vasaras sējumu platības šogad būs lielākas nekā pagājušajā gadā, pavēstīja biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Sabiedrība Aktīvi pavasara sējas darbi varētu sākties nedēļas otrajā pusē

Aktīvi pavasara sējas darbi varētu sākties nedēļas otrajā pusē, pauda lauksaimnieki.

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.