• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ekonomikas forums Rīgā 2024. gadā koncentrēsies uz ilgtermiņa attīstību (+VIDEO

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 18:31, 18.11.2023


Pasaules ilgtspējas līderi dalīsies pieredzē par inovāciju un mūsdienu tehnoloģiju lomu biznesa transformācijā.


Foruma vadošie runātāji.

2024.gada 9.februārī Rīgā pirmo reizi norisināsies starptautisks ilgtspējīga biznesa un ekonomikas forums "Extra Mile Forum", kurā piedalīsies dažādu valstu ilgtspējas eksperti un profesionāļi, lai veidotu zināšanu un pieredzes apmaiņu, kā arī veicinātu jaunas sadarbības iespējas. Starp vairākiem pasaules līderiem ilgstpējas jomā, pirmo reizi Latvijā foruma ietvaros ar savu pieredzi un redzējumu uzstāsies arī pasaulslavenā "virtuļa ekonomikas" modeļa izstrādātāja, ekonomiste un grāmatas "Doughnut Economics: Seven Ways to Think Like a 21st-Century Economist" autore Keita Ravorta (Kate Raworth).

Ņemot vērā ilgtspējas strauji pieaugošo lomu un nozīmi uzņēmējdarbībā, "Extra Mile Forum" galvenais mērķis ir veicināt sadarbību un pieredzes apmaiņu Latvijas un Baltijas biznesa un ekonomikas pārstāvju, profesionāļu un politikas veidotāju vidū, lai sekmētu ilgtspējīgu biznesa modeļu ieviešanu uzņēmējdarbībā. Forumā pulcēsies runātāji no dažādām valstīm - ietekmīgu uzņēmumu vadītāji, ekonomisti un pasaules līderi ilgtspējas jomā, lai veidotu savstarpēju dialogu, kā arī izglītotu un iedvesmotu apmeklētājus īstenot ilgstējīgus risinājumus biznesā.

"Extra Mile Forum" lektore, ekonomiste Keita Ravorta norāda: "Cilvēces 21.gadsimta lielākais izaicinājums ir apmierināt visu cilvēku vajadzības, izmantojot planētas resursus. Citiem vārdiem sakot, nodrošināt, ka nevienam nepietrūkst dzīvībai nepieciešamo lietu, sākot no pārtikas un mājokļa līdz veselības aprūpei un politiskajai līdzdalībai, vienlaikus visiem kopā nepārsniedzot spiedienu uz Zemes dzīvību uzturošajām sistēmām, no kurām mēs pēc būtības esam atkarīgi - stabilu klimatu, auglīgu augsni un aizsargājošu ozona slāni. "

Foruma ietvaros atpazīstamu ilgtspējas ekspertu vadībā norisināsies vairākas izglītojošas lekcijas, interaktīvas meistarklases un paneļa diskusija, kuru uzsvars būs vērsts uz dažādu inovatīvu ilgtspējas ideju ieviešanu uzņēmējdarbībā, kas risina ne tikai globālas ar vidi un klimata pārmaiņām saistītas problēmas bznesā un ekonomikā, bet arī veicina uzņēmumu konkurētspēju un lielāku ekonomisko ietekmi.

"Šobrīd vairāk kā jebkad ir nepieciešams ieviest ilgtspējīgus risinājumus ne tikai mūsu ikdienas sadzīvē, bet arī ikviena uzņēmuma darbībā un ekononomikā kopumā, kas nozīmē, ka ilgtspējas jomā ir nepieciešamas pārmaiņas stratēģiskā līmenī. Mūsu organizētais forums kalpos kā platforma, kur katram uzņēmējam būs iespēja smelties idejas uz nākotni vērstas biznesa prakses risinājumu ieviešanai. Ilgtspēja nav tikai atbildība, bet tā ir arī unikāla iespēja biznesam un ekonomikai, tāpēc aicinu tikties "Extra Mile Forum", lai virzītu sistemātiskas pārmaiņas un veidotu nākotni, kurā ilgtspēja ir vairāk kā tikai mērķis," saka "Extra Mile Forum" izpilddirektore Laura Kisle.

"Extra Mile Forum" pirmajā daļā notiks izglītojošas un iedvesmojošas sarunas par tēmām, kas svarīgas jebkuram uzņēmējam un profesionālim - pasaules ilgtspējas līderi dalīsies pieredzē par inovāciju un mūsdienu tehnoloģiju lomu biznesa transformācijā ilgtspējas virzienā, skaidros, kas visbūtiskāk ietekmē zemu oglekļa emisiju attīstību un kā veicināt masveidīgu transformāciju uz ilgtspējīgu dzīvesveidu, kā arī citām tēmām.

Foruma otrajā daļā tiks organizētas praktiskas meistarklases, kā uzņēmumiem ieviest vidi saudzējošus risinājumus, izzinās oglekļa kredītu ietekmi uz nākotnes biznesa ilgtspēju, kā arī apspriedīs Korporatīvās ilgtspējas ziņošanas direktīvā jeb CSRD ietverto prasību ietekmi uz uzņēmējdarbību, izaicinājumus un iespējas. Savukārt "Extra Mile Forum" expo zona iekļaus vadošos uzņēmumus no Latvijas un citām valstīm. "Extra Mile Forum" norises vieta - "Hanzas Perons" (Hanzas iela 16A, Rīga). Pasākums notiks angļu valodā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Ekonomika «Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Lasiet arī