• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


RB būvei draudu nav: «Tam visam nauda ir - tie ir 165 miljoni eiro» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:02, 08.11.2023


Projekta izstrādātāji gatavo jaunus pieteikumus finansējuma saņemšanai.


Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas posmā ir 226 apakšuzņēmēji.

"Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris norādīja, ka gan Rīgas Centrālās stacijas rajonā, gan galvaspilsētas lidostā aktīvi turpināsies Eiropas platuma ātrgaitas dzelzceļa būvniecība.

"Abos šajos objektos darbi turpinās, turklāt tempā, kas ir augošs, nevis līdzens vai pat krītošs. Turklāt pati svarīgākā ziņa nupat piešķirtā finansējuma gaismā ir, ka ir līdzekļi pamattrases būvdarbiem ārpus Rīgas. Tas viss kopumā veido finansējuma aploksni, kas mums ļauj uzsākt būvdarbus aptuveni 13 kilometru garumā Iecavas apkārtnē, kas jau ir iespaidīgs apjoms. Ja Rīgā mēs runājam par 4+2 kilometriem būvdarbu zonas, tad tam pievienosies vēl 13 kilometri, kā arī aptuveni padsmit hektāru atbalsta zona, kur tiks izvietota tehnika un būvmateriāli.

Tam visam nauda ir - tie ir 165 miljoni eiro, ieskaitot valdības piešķirto līdzfinansējumu. Tas ir jaudīgs starts, salīdzinot ar to, kā mēs tieši pirms trīs gadiem sākām Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas posmā ar ļoti minimāliem līdzekļiem pret kopējo apjomu. Atceroties, ka mums jau ir līgums ar būvuzraugiem un inženieriem, mēs jau šogad varētu sākt darbu. Pirms pašiem būvdarbiem vienmēr ir vajadzīgs sagatavošanās darbu posms, un to tad mēs sāktu jau šogad, lai jau nākamajā būvniecības sezonā varam sākt vērienīgus pamatkonstrukciju būvdarbus pie Iecavas.

Kā jau minēju, gatavojam arī nākamo pieteikumu finansējuma saņemšanai, lai turpinātu darbus nu jau visos trīs būvlaukumos, ar ambīciju jau nākamajās finansējuma piesaistes kārtās iet arī Igaunijas virzienā un veidot Iecavai līdzīgu būvdarbu atbalsta bāzi Skultē.

Iepirkumu uzraudzības birojs ir izskatījis sūdzību, kas bija iesniegta par pamattrases būvdarbu konkursu. Sūdzība ir noraidīta, un tas ir vēl viens līmenis, kurā pēc būtības izvērtēta konkursa norise. Mums ir pilna pārliecība par uzvarējušā pretendenta kvalifikāciju un spēju gan uzbūvēt "Rail Baltica" infrastruktūru, gan par to uzņemties saistības - atbildību un riskus.

"Rail Baltica" ir stratēģiskās nozīmes un duālās izmantošanas infrastruktūras projekts, kurā ļoti rūpīgi vērtējam visus riskus, tāpēc un arī saskaņā ar likumu Valsts drošības dienests izvērtēja visus iepirkuma pretendentus.

Saņemot negatīvu rekomendāciju, pretendents no tālākās dalības konkursā tika izslēgts un atbilstoši likumam mums nebija tiesību ļaut viņam tiesības turpmākai dalībai konkursā. Respektējam pretendenta tiesības vērsties tiesā".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Sabiedrība Piešķir nosaukumus jaunbūvējamām Rail Baltica dzelzceļa stacijām Latvijā

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" jaunbūvējamām dzelzceļa stacijām Latvijā ar satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) rīkojumu piešķirti nosaukumi, liecina par "Rail Baltica" īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika «‎Rīgas Centrālā stacija ir uzrakta, velotiltiņš ir uzbūvēts debesīs»‎ (+VIDEO)

"Rail Baltica" projekts netiks realizēts līdz 2030. gadam, pauž deputāts.

Sabiedrība VDD: turpmāka «Rail Baltica» izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama

Neraugoties uz esošajiem sarežģījumiem, turpmāka "Rail Baltica" infrastruktūras izbūves aizkavēšanās nav pieļaujama un projektā ir nepieciešama mērķtiecīga risku pārvaldība, teikts Valsts drošības dienesta (VDD) pagājušā gada darbības pārskatā.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota «Rail Baltica» pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām

Ekspluatācijā nodota dzelzceļa "Rail Baltica" pirmā no astoņām Rīgas Centrālā mezgla daļām, aģentūrai LETA pavēstīja par dzelzceļa projekta īstenošanu Latvijā atbildīgās SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" pārstāvji.