• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Eirozonas investoru pārliecībai novembrī trīs mēnešos pirmais kāpums

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:35, 07.11.2023


Investoru pārliecības indekss eirozonā šā gada novembrī palielinājies līdz mīnus 18,6 punktiem salīdzinājumā ar mīnus 21,9 punktiem oktobrī, tādējādi reģistrēts pēdējos trīs mēnešos pirmais kāpums, liecina tirgus izpētes uzņēmuma "Sentix" veiktās aptaujas rezultāti.


Foto: pixabay

Turklāt indeksam fiksēts augstākais līmenis kopš jūnija.

Jaunākie dati rāda, ka investoru novērtējums eirozonas pašreizējai ekonomiskajai situācijai novembrī pieaudzis no mīnus 27 punktiem līdz mīnus 26,8 punktiem, kas ir augstākais līmenis kopš augusta.

Uzlabojušās arī investoru prognozes turpmākai ekonomiskajai situācijai, attiecīgajam indeksam pieaugot no mīnus 16,8 punktiem līdz mīnus desmit punktiem, un tas ir augstākais līmenis kopš februāra.

Lai gan tendence ir pozitīva, "Santix" uzsver, ka negatīvs indekss nozīmē, ka investoru vērtējums par ekonomikas situāciju nākamā pusgada laikā ir sliktāks nekā par pašreizējo situāciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika Ģeopolitiskā situācija visvairāk negatīvi ietekmē investīciju vidi valstī

Nepalielinot investīcijas, ir grūti iedomāties, ka varēsim sagaidīt Latvijas ekonomikas izrāvienu.

Ekonomika Baltijas valstu finanšu ministri tiekas ar ASV investoriem

Piektdien, 19. aprīlī, ikgadējās Pasaules Bankas grupas (PBG) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku pavasara sanāksmē Vašingtonā notika ASV Tirdzniecības kameras rīkota Baltijas finanšu ministru apaļā galda diskusija, informēja VS.LV Finanšu ministrijā.

Ekonomika Ārvalstu investori novērtējuši Latviju ar līdz šim zemāko atzīmi

Investīciju klimats Latvijā ārvalstu investoru vērtējumā 2023.gadā bija līdz šim zemākajā līmenī, veidojot 1,9 punktus no pieciem, secināts Rīgas Ekonomikas augstskolas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) veiktajā pētījumā "Ārvalstu investīciju vides indekss 2023".