• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā oktobrī iegādei pieejamo dzīvokļu skaits samazinājies par 7%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:32, 02.11.2023


Rīgā iegādei pieejamo dzīvokļu skaits oktobrī, neskatoties uz pārdošanā esošo dzīvokļu lielo piedāvājumu, samazinājies par 7% salīdzinājumā ar mēnesi iepriekš, piedāvājumā esot 4400 dzīvokļiem, no kuriem vairāk nekā pusi veido īpašumi sērijveida ēkās, informē nekustamo īpašumu kompānija "Latio".


Foto: LETA

Par 5% sarucis arī īrei pieejamo dzīvokļu skaits un oktobrī tādu bija 2870. Vairāk nekā 40% no visiem īres mājokļiem veido piedāvājums sērijveida ēkās.

Jauno projektu pirmreizējā tirgū Rīgas apkaimēs oktobrī iegādei bija pieejami 1350 dzīvokļi - par 60 īpašumiem vairāk nekā mēnesi iepriekš.

"Latio" informē, ka jaunajos projektos iekštelpu platību vidējā cena pārdošanas sludinājumos bija 2785 eiro par kvadrātmetru, bet faktiskajos darījumos vidēji veidoja 2630 eiro par kvadrātmetru. Abās kategorijās cenas pieaugums mēneša ietvaros nepārsniedza 0,5%.

Lielākā daļa darījumu jaunajos projektos notiek gataviem, ekspluatācijā vai noslēdzošām būvniecības stadijā esošiem projektiem, turpretī projekti, kas eksistē tikai "uz papīra" un kuru būvniecība plānota nākamgad un aiznākamgad, rezervācijas saņem gausi. Savukārt jauno projektu otrreizējā tirgū oktobrī cena par mājokļa kvadrātmetru saglabājusies nemainīga gan apkaimēs, veidojot 1950 eiro par kvadrātmetru, gan Rīgas centrā, veidojot 2650 eiro par kvadrātmetru.

Mājokļi sērijveida ēkās aizvien uztur lielāko tirgus aktivitāti, informē "Latio". Apkaimēs iegādei pieejamo dzīvokļu skaits oktobrī bija 2235, mēneša laikā piedāvājumam sarūkot par 7%. Vidējās cenas darījumos sērijveida mājokļiem apkaimēs oktobrī bija 1010 eiro par kvadrātmetru, bet centra rajonā pieauga par 1%, sasniedzot 1410 eiro par kvadrātmetru.

Nedaudz palielinājies arī īres dzīvokļu skaits sērijveida namos - no 1150 mājokļiem septembrī līdz 1175 mājokļiem oktobrī. Aktīvākā pircēju interese redzama par nelieliem vienas vai divu istabu dzīvokļiem, kas lielākoties tiek iegādāti ar savu finansējumu. Lielo platību mājokļi pircēju joprojām gaida salīdzinoši ilgi, min "Latio" pārstāvji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Eksperts: aizkavēts maksājums par pakalpojumiem sabojās kredītvēsturi (+VIDEO)

Labākā pieeja ir ik dienu piekopot pārdomātus finanšu ieradumus.

Ekonomika Baltijā sākas viedo māju bums (+VIDEO)

Papildus var ietaupīt, modernizējot esošo elektrības instalāciju.

Ekonomika Atļauj "Latvijas Gāze" izteikt akciju atpirkšanas piedāvājumu

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 3.35 eiro.

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Lasiet arī

Ekonomika Valsts īpašuma apsaimniekošana saņēmusi augstu starptautisku atzinību (+VIDEO)

Uzņēnums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 419 ēku un būvju īpašumiem.

Sabiedrība CSP: Latvijā 4,5% iedzīvotāju ir kādreiz nācies neplānoti zaudēt dzīvesvietu

Latvijā 4,5% iedzīvotāju ir kādreiz nācies neplānoti zaudēt dzīvesvietu, ziņo Centrālā statistikas pārvalde (CSP), atsaucoties uz 2023.gada iedzīvotāju aptaujas par ienākumiem un dzīves apstākļiem datiem.

Sabiedrība Rēzeknē plāno izbūvēt jaunus sociālos dzīvokļus

Pašvaldības SIA "Rēzeknes namsaimnieks" plāno startēt konkursā par jaunus sociālo dzīvokļu izbūvi pilsētā.

Ekonomika Iedzīvotājus no nekustamā īpašuma iegādes attur situācija ekonomikā un cenas

Latvijā 38% iedzīvotāju no nekustamā īpašuma iegādes attur situācija valsts ekonomikā un raizes par finansiālo stabilitāti, pavēstīja būvkompānijas un nekustamo īpašumu attīstītāja SIA "Yit Latvija" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.