• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mediji: «X» gada laikā zaudējusi pusi no savas vērtības

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 11:15, 31.10.2023


Miljardierim Īlonam Maskam piederošā sociālās saziņas platforma "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter", gada laikā ir zaudējusi pusi no savas vērtības, vēsta mediji.



Pēc daļu akciju nodošanas kompānijas darbiniekiem, "X" vērtība tika novērtēta uz 19 miljardiem ASV dolāru, pirmdien vēstīja žurnāls "Fortune" un ziņu aģentūra "Bloomberg". Masks iegādājās uzņēmumu 2022.gada oktobrī par 44 miljardiem dolāru, pārdēvēja to par "X" un paziņoja, ka vēlas paplašināt platformas funkcijas, tai skaitā piedāvāt finanšu pakalpojumus.

Pēc nonākšanas Maska īpašumā platforma zaudēja aptuveni pusi no reklāmas ieņēmumiem, un daudzi uzņēmumi joprojām izvairās reklamēties "X".

Masks centies to kompensēt ar abonēšanas maksas ieviešanu lietotājiem. Lai iegādātos "X", Masks arī paņēma aizdevumus aptuveni 13 miljardu dolāru apmērā, kas tagad kļuvuši par smagu slogu platformai, to procentu maksājumiem gadā sasniedzot aptuveni 1,2 miljardus dolāru.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Ekonomika Pašvaldības Vidzemes tirgus atdzīvojas jaunā veidolā (+VIDEO)

Ēku autors bija Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings.

Ekonomika Lidostā Rīga sākta liela kravu termināļa būvniecība (+VIDEO)

Projektu paredzēts pabeigt 12 mēnešu laikā.

Lasiet arī

Sabiedrība «Twitter» pirms masveida atlaišanām bija atlikuši «četri mēneši, ko dzīvot»

Sociālajam tīklam "Twitter" bija atlikuši "četri mēneši, ko dzīvot", pirms tika veikta darbinieku masveida atlaišana, trešdien intervijā britu raidsabiedrībai BBC paziņoja "Twitter" īpašnieks Īlons Masks.

Pasaule Atjaunots Trampa tvitera konts

Sociālo mediju uzņēmums "Twitter" ir atjaunojis bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa kontu, sestdien paziņojis kompānijas jaunais īpašnieks Īlons Masks.

Sabiedrība Tviterskandāls: Liepnieks vaino Staķi plaģiātismā, tvītu zagšanā un melošanā

"Hmmm. Nez ko liecina plaģiātisms un tvitu zagšana par tik augstu amatpersonu?" Tā mikroblogošanas vietnē Twitter ierakstījis polittehnologs un publicists Jurģis Liepnieks, apspriežot kādu Rīgas mēra Mārtiņa Staķa tvītu.