• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latgales valstspilsēta ražo daudzus kilometrus optiskos kabeļus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 18:26, 28.10.2023


Pērn Rēzeknes SEZ komercsabiedrībās kopumā tika radītas 82 jaunas darba vietas.


Lielākais darba devējs bija “OptoElektronika LV” RSEZ SIA, uzņēmums nodarbināja 361 darbinieku.

Rēzeknes Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) Uzraudzības padomes sēdē tika apstiprināts Rēzeknes SEZ publiskais pārskats.

Rēzeknes SEZ pārvalde gada laikā saņēma 50 investoru pieprasījumus, tostarp izsūtīti 20 investīciju piedāvājumi un sagatavoti 30 nekustamā īpašuma piedāvājumi. Kopumā tika sniegtas 14 prezentācijas par Rēzeknes SEZ, tās priekšrocībām un iespējam. Pērnā gada komplekso pasākumu kopums rezultējās ar 2 jaunu komercsabiedrību iestāšanos Rēzeknes SEZ – alumīnija laivu ražotājs “Fishboat” RSEZ SIA un riepu pārstrādes uzņēmums SIA “Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas Heli Energy”. Jāpiebilst, ka pērn “Fishboat” RSEZ SIA apgrozījums pieauga līdz pat 1 miljonam eiro.

Rēzeknes SEZ komercsabiedrību kopējā uzkrātā ilgtermiņa ieguldījumu summa sasniedza 183 miljonus eiro, pagājušajā gadā tika noslēgti 5 līgumi par ieguldījuma projektiem, kas paredz uzņēmumu ražošanas tehnoloģiju modernizēšanu un ražošanas jaudas palielināšanu.

Rēzeknes SEZ uzņēmumi pērn nodarbināja 1270 strādājošos. Aptuveni 49% no nodarbinātajiem bija Rēzeknes valstspilsētas iedzīvotāji, savukārt, 41% Rēzeknes novada iedzīvotāji un 10% nodarbināto bija reģistrēti citās pašvaldībās. Lielākais darba devējs bija “OptoElektronika LV” RSEZ SIA, uzņēmums nodarbināja 361 darbinieku. Pērn Rēzeknes SEZ komercsabiedrībās kopumā tika radītas 82 jaunas darba vietas.

Pagājušajā gadā Rēzeknes SEZ pārvalde uzsāka arī jaunu tradīciju, organizējot kopīgas apmācības vairāku Rēzeknes SEZ komercsabiedrību darbiniekiem. Iegūstot jaunas zināšanas un iemaņas darba vides klimata uzlabošanai, tika aizvadīts “Efektīvas komunikācijas treniņš”, ko atzinīgi novērtēja pasākuma dalībnieki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Ekonomika Neskatoties uz finanšu krīzi Rēzeknē, siltumtīklu remonts turpinās (+VIDEO)

Uzsvars tiek likts uz atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu un CO2 emisiju samazināšanu.

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Sabiedrība Rēzeknes sociālais dienests: «Objektīvā situācija liek pieņemt skarbus lēmumus»

Pensionāru sociālo pakalpojumu centra pakalpojumu cenas tika paaugstinātas uz 805,90 eiro.