• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LIAA: «Šobrīd redzam atslābumu Latvijas galvenajos eksporta tirgos» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:39, 22.10.2023


Uzņēmēji tiek aicināti apvienoties, lai uzlabotu biznesa efektivitāti.


Latvijas uzņēmējiem ir jāiegulda līdzekļi jaunās ražošanas tehnoloģijās.

No 13. līdz 17. novembrim notiks nu jau par tradīciju kļuvušās Uzņēmēju pieredzes dienas Pasaules uzņēmējdarbības nedēļas (Global Entrepreneurship Week) ietvaros.

Uzņēmēji aicināti pieteikties Uzņēmēju pieredzes dienām 2023, lai dalītos savā pieredzē un zināšanās par biznesa attīstību ar citiem uzņēmējiem un interesentiem, kuri vēlas iepazīt dažādu uzņēmumu un organizāciju pieredzi, iegūt jaunus biznesa kontaktus un, iespējams, kopīgi radīt jaunas biznesa idejas.

Uzņēmēju pieredzes dienās arī šogad aicināti piedalīties ne tikai uzņēmumi, kas jau veiksmīgi darbojas nozarē, bet arī eksperti, uzņēmumu darbinieki, valsts institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī mācībspēki, kuru ikdiena saistīta ar uzņēmējdarbības jomu. Tēmu loks un pasākuma formāts ir katra Pieredzes dienu dalībnieka brīva izvēle, pielāgojot to savām šī brīža aktualitātēm un vajadzībām.

"Šobrīd redzam atslābumu Latvijas galvenajos eksporta tirgos un tas ir papildus stimuls pārskatīt savas stratēģijas un meklēt jaunas tirgus nišas. Uzņēmēju pieredzes dienas ir lieliska iespēja satikties ar citiem uzņēmējiem vai valsts pārvaldes institūcijām, lai smeltos iedvesmu un gūtu jaunu informāciju par dažādajām iespējām. Tieši šobrīd strādājam pie jauno ES finansēto programmu izziņošanas. Turpināsim sniegt atbalstu gan pavisam jaunajiem uzņēmumiem, gan jau pieredzējušiem eksportētājiem, īpašu uzsvaru liekot uz zinātņietilpīgu un inovatīvu produktu attīstību. Aicinām ikvienu interesentu izmantot uzņēmēju pieredzes dienas, lai iegūtu papildus informāciju par valsts atbalsta iespējām," stāsta LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Jānis Endziņš, LTRK valdes priekšsēdētājs: "Pieredze uzņēmējdarbībā ir vērtīgs resurss, ko mēs kā kopiena varam izmantot savā labā, jo katra zināšanas un pieredze var kalpot kā pamācība, iedvesma vai brīdinājums citiem. Daloties ar saviem panākumiem un izaicinājumiem, mēs veidojam stiprāku, informētāku un inovatīvāku uzņēmējdarbības vidi Latvijā, tāpēc aicinu ikvienu uzņēmēju un organizāciju aktīvi piedalīties un dalīties savās zināšanās, jo kopā mēs varam veidot spēcīgu un konkurētspējīgu Latvijas ekonomiku."

Kaspars Gorkšs, LDDK ģenerāldirektors: "Latvijas uzņēmējdarbības vide ir izsalkusi pēc pārmaiņām, jo izaicinājumu netrūkst, taču valstiski risinājumi un lēmumu pieņemšana vēl kavējas. Tikai kopīgiem spēkiem un daloties savās zināšanās un pieredzēs varam pielāgoties arvien mainīgajiem apstākļiem, tāpēc viens no mūsu organizācijas mērķiem vienmēr ir bijis sadarbības un savstarpējā dialoga veicināšana starp uzņēmējiem, valsts institūcijām un visiem Latvijas biznesa vides veidotājiem. Tāpēc negaidīsim labāku rītdienu, bet katrs ar savu iniciatīvu sāksim jau šodien!"


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Latvijai šogad prognozē straujāko ekonomikas izaugsmi starp Baltijas valstīm

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ceturtdien publiskotajā ziņojumā Latvijas ekonomikai šogad prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs. OECD prognozē, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad palielināsies par 1,8%.

Ekonomika Saeima piekrīt «airBaltic» obligāciju iegādei

Saeima šodien nolēma piekrist valsts dalībai Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligāciju iegādē.

Ekonomika Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Ekonomika Gulbe: Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī

Latvijā pārtikas cenām vajadzētu saglabāties pašreizējā līmenī, ja vien nenotiks kādi satricinājumi, intervijā aģentūrai LETA atzina Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.

Lasiet arī