• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Atkal sākas Zaļās karotītes un Bordo karotītes produktu veicināšanas kampaņa

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 01:44, 03.10.2023


Šodien sāksies ikgadējā "Zaļās karotītes" un "Bordo karotītes" kampaņa kvalitatīvu vietējo pārtikas produktu patēriņa veicināšanai, informēja Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) pārstāvji.



LPUF padomes priekšsēdētāja Ināra Šure norāda, ka šogad par "Zaļās karotītes" un "Bordo karotītes" kvalitātes zīmju nozīmi organizatori vēlas informēt ne tikai patērētājus, bet arī pārtikas ražotājus, tādējādi mudinot viņus pieteikties Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) un veikt sertifikāciju.

Karotītes vēstneši šogad būs maizes ceptuves "Lāči" saimnieks Normunds Skauģis, AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils, zemnieku saimniecības "Zūmaņi" īpašniece Digna Skrodere un SIA "Kronis" vadītājs Aivars Svarenieks.

Šure uzsver, ka vietējo produktu pirkšana ir ne tikai patriotiska, bet arī labāka klimatam, jo tiek izvelēti produkti ar īsākām pārtikas ķēdēm.

Savukārt Skauģis norāda, ka, izmantojot "Zaļo karotīti", ražotāji apliecina produktu ražošanu saskaņā ar paaugstinātām kvalitātes prasībām. Turklāt, kā norāda Amsils, sertificēti produkti dod uzņēmumiem priekšrocības startēt valsts un pašvaldību iepirkumos.

Patlaban "Zaļā karotīte" ir piešķirta 134 uzņēmumu 593 produktiem, bet "Bordo karotīte" - 52 uzņēmumu 279 produktiem.

"Zaļā karotīte" tiek piešķirta produktiem, kuri tiek ražoti Latvijā no vietējām izejvielām un atbilst paaugstinātām kvalitātes prasībām. Savukārt "Bordo karotīti" piešķir produktiem, kuru pilns ražošanas cikls tiek veikts Latvijā, produkts atbilst paaugstinātas kvalitātes prasībām, bet ražošanai nepieciešamās izejvielas var nebūt vietējās.

Kampaņu organizē Zemkopības ministrija un LPUF sadarbībā ar pārtikas veikalu tīkliem "Rimi" un "Maxima".

LPUF ir Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiska organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāvot vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.