• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pieņemti grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 06:33, 22.09.2023


Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas ļauj arī jaunajai valdībai pie nepieciešamības valsts budžeta projektu iesniegt arī pēc 15.oktobra.


Foto: LETA

Likumā pēc finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) un Finanšu ministrijas priekšlikuma noteikts, ka, ja 15.oktobrī ir pagājuši mazāk kā četri mēneši kopš Ministru kabineta apstiprināšanas, tad valsts budžeta likumprojekts iesniedzams Saeimai ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad parlaments apstiprinājis valdību.

Tāpat likumā veiktas izmaiņas citā jautājumā. Precizēts, ka finanšu ministram ir tiesības palielināt valsts budžeta likumā noteikto apropriāciju neparedzētiem izdevumiem katastrofu, dabas stihiju un ugunsgrēku seku novēršanai un to radīto zaudējumu kompensēšanai.

Kā ziņots, Ašeradens pieļāvis, ka, ņemot vērā darba apjomu ministrijās pie valsts budžeta, valdība lēmumu par budžeta 2024.gadam projekta apstiprināšanu un virzīšanu skatīšanai Saeimā varētu pieņemt tuvāk novembrim.

Reizē finanšu ministrs uzsvēra, ka nemainās plāns budžetu pieņemt tā, lai tas varētu stāties spēkā 2024.gada 1.janvārī.

Iepriekš bija pieļauts, ka valdībai budžeta projekts būtu bijis jāsagatavo līdz 15.oktobrim. Tagad Ašeradens pieļauj ne vairāk kā dažu nedēļu nobīdi no šī datuma, lai novērstu riskus, kas būtu saistīti ar to, ka ministriju darbiniekiem lielā darba apjoma un ierobežotā laika dēļ nāktos strādāt pa naktīm.

Lai kvalitatīvi sagatavotu budžeta projektu, pēc politiķa vārdiem, nepieciešama maza laika rezerve, bet finanšu ministrs neredz nekādu apdraudējumu tam, ka budžets stātos spēkā 1.janvārī.

"Jaunās vienotības" viens no līderiem skaidroja, ka jāņem vērā arī citas lietas, tajā skaitā, ka pie valsts budžeta veidošanas strādās arī jauni kolēģi, kā arī nepieciešamais saskaņojums ar Eiropas Komisiju.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) līdzīgi norādījusi, ka valdība nekavēsies ar darbu pie budžeta veidošanas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kāpēc vienkāršam latvietim ir vairāki banku konti, skaidro finansiste (+VIDEO)

Ir iespējams arī veidot uzkrājumus, mainoties Euribor – likmei paliekot mazākai, iegūto “starpību” var krāt, pašam nemaz nemanot.

Ekonomika Nākamā mēneša elektroenerģijas cenas sasniedz šī gada zemāko līmeni (+VIDEO)

To galvenokārt noteica globālā pieprasījuma samazināšanās.

Ekonomika Aptuveni 25% no visiem Latvijas jaunuzņēmumiem darbojas FinTech nozarē (+VIDEO)

Mūsu pilsētai ir visi priekšnosacījumi, lai īstenot savu potenciālu.

Ekonomika Ārvalstu investoru padome Latvijā rosina samazināt virsstundu apmaksu

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) ceturtdien Cilvēkkapitāla attīstības padomes sēdē rosināja samazināt piemaksu par virsstundu darbu visās tautsaimniecības nozarēs, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Lasiet arī

Pasaule ASV apstiprina bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu dolāru vērtībā

ASV Valsts departaments apstiprinājis bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu ASV dolāru vērtībā, paziņojis Pentagons.

Sabiedrība Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Pasaule EP žurnālistikas balvu piešķīris projektam par pazudušiem migrantu bērniem

Eiropas Parlaments (EP) Dafnes Karuanas Galicijas 2024.gada žurnālistikas balvu piešķīris projektam "Lost in Europe", kas pētījis vairāk nekā 50 000 nepavadītu bērnu migrantu bezvēsts pazušanu.

Sports Štolcermanis Itālijas F-4 čempionātu noslēdz trešajā vietā debitantu ieskaitā

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis svētdien Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātu noslēdza trešajā vietā debitanti ieskaitē un bija devītais kopvērtējumā.