• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Naudas ir vairāk nekā jebkad: Latvija ir pārsniegusi nodokļu plānu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 09:15, 04.09.2023


PVN ieņēmumi šogad septiņos mēnešos bija 2,27 miljardu eiro apmērā, kas ir par 3,9% vairāk, nekā plānots


Kopumā 2023.gadā nodokļos plānots iekasēt 13,058 miljardus eiro.

Nodokļu ieņēmumos šogad septiņos mēnešos iekasēti 7,762 miljardi eiro, kas ir par 300,3 miljoniem eiro jeb 4% vairāk, nekā plānots, pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Vienlaikus salīdzinājumā ar 2022.gada septiņiem mēnešiem nodokļu ieņēmumi šogad septiņos mēnešos pieauguši par 849 miljoniem eiro jeb 12,3%.

Valsts kopbudžetā nodokļu ieņēmumi šogad septiņos mēnešos veidoja 7,325 miljardus eiro, kas ir par 297,7 miljoniem eiro jeb 4,2% vairāk, nekā plānots.

Tostarp valsts budžetā nodokļu ieņēmumi veidoja 6,116 miljardus eiro, kas ir par 207,2 miljoniem eiro jeb 3,5% vairāk, nekā plānots, bet pašvaldību budžetā nodokļu ieņēmumi bija 1,209 miljardu eiro apmērā, kas ir par 90,4 miljoniem eiro jeb 8,1% vairāk, nekā plānots.

Savukārt valsts fondēto pensiju shēmā nodokļu ieņēmumi šogad septiņos mēnešos bija 437,9 miljonu eiro apmērā, kas ir par trim miljoniem eiro jeb 0,7% vairāk, nekā plānots.

2023.gada septiņos mēnešos visvairāk iekasēts sociālās apdrošināšanas iemaksās - 2,753 miljardi eiro, kas ir par 0,6% vairāk, nekā plānots.

Vienlaikus pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumi šogad septiņos mēnešos bija 2,27 miljardu eiro apmērā, kas ir par 3,9% vairāk, nekā plānots, bet iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi veidoja 1,346 miljardus eiro, kas ir par 5,3% vairāk, nekā plānots.

Akcīzes nodokļa ieņēmumi attiecīgajā periodā bija 673,4 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1% vairāk, nekā plānots. Tostarp akcīzes nodokļa ieņēmumi par naftas produktiem veidoja 343,7 miljonus eiro, kas ir par 3,1% vairāk, nekā plānots, par tabakas izstrādājumiem - 153,6 miljonus eiro, kas ir par 1,4% vairāk, nekā plānots, par alkoholiskajiem dzērieniem - 116,7 miljonus eiro, kas ir par 3,7% mazāk, nekā plānots, bet par alu - 28,7 miljonus eiro, kas ir par 7,2% mazāk, nekā plānots.

Uzņēmumu ienākuma nodoklī šogad septiņos mēnešos iekasēti 368 miljoni eiro, kas ir par 48,3% vairāk, nekā plānots, bet nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi bija 163 miljonu eiro apmērā, kas ir par 6,4% vairāk, nekā plānots.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa ieņēmumi šogad septiņos mēnešos veidoja 65,1 miljonu eiro, kas ir par 1,5% vairāk, nekā plānots, bet dabas resursu nodokļa ieņēmumi bija 45,6 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4% vairāk, nekā plānots.

Muitas nodokļa ieņēmumi šogad septiņos mēnešos veidoja 33,4 miljonus eiro, kas ir par 30,2% mazāk, nekā plānots, savukārt izložu un azartspēļu nodokļa ieņēmumi veidoja 28,3 miljonus eiro, kas ir par 12,6% vairāk, nekā plānots.

Tajā pašā laikā uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa ieņēmumi šogad attiecīgajā periodā bija 13,9 miljonu eiro apmērā, kas ir par 21,6% vairāk, nekā plānots, bet elektroenerģijas nodokļa ieņēmumi šogad septiņos mēnešos bija 2,9 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4,1% mazāk, nekā plānots.

Kopumā 2023.gadā nodokļos plānots iekasēt 13,058 miljardus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Saeima atteikusies palielināt attaisnoto izdevumu slieksni

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu palielināt gada ienākumu deklarācijā iekļaujamo attaisnoto izdevumu limitu no esošajiem 600 eiro līdz 1000 eiro, vienlaikus pie šī jautājuma darbs tiks turpināts.

Ekonomika VID vadītāja: Pārkāpēju radošā pieeja ir vienkārši fantastiska

Par nodarītajiem zaudējumiem, nemaksājot darbaspēka nodokļus jeb nodokļus no algām, 2023.gadā kriminālvajāšanas sākšanai ir nodoti 36 kriminālprocesi, intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika Šmite-Roķe: Būtu jāpaaugstina VID nepiedzenamo parādu zemākais slieksnis

Būtu nepieciešami grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām", kas pašlaik paredz, ka VID drīkst nepiedzīt parādus, kas ir mazāki par 15 eiro, kas mūsdienās ir ļoti maza summa, intervijā aģentūrai LETA sacīja jaunā VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika VID tīmekļvietnē būs apskatāms katra uzņēmuma nodokļu maksāšanas reitings

No trešdienas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tīmekļvietnē ikviens interesents var aplūkot katra Latvijas uzņēmuma nodokļu maksāšanas reitingu, informē VID pārstāvji.