Saeimā meklēs risinājumus PVN samazināšanai ēdināšanas nozarē

Ekonomika
LETA 08:35, 24.08.2023 0

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijā šodien spriedīs par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu un konkurētspējas veicināšanu ēdināšanas nozarē, informēja Saeimas Preses dienests.

 

Apakškomisijas priekšsēdētājs Artūrs Butāns (NA) norāda, ka sēdē deputāti uzklausīs uzņēmējus no ēdināšanas nozares, kuri atkārtoti vērsušies pie Saeimas deputātiem un Finanšu ministrijas, aicinot nozarei piemērot samazinātu PVN likmi. Ēdinātāji uzsvēruši, ka tas palīdzētu pārtraukt nozares lejupslīdi un nodrošinātu līdzvērtīgu konkurenci ar kaimiņvalstīm.

Butāns norāda, ka ēdināšanas sektora uzņēmumiem jau vairumā Eiropas Savienības dalībvalstu ir samazināta PVN likme, piebilstot, ka šīs nozares uzņēmumu nodokļu parāds ir sasniedzis 44,2 miljonus eiro, kas ir krietni vairāk nekā pirms pandēmijas 2020.gada sākumā.

Sēdē aicināti piedalīties Latvijas Restorānu biedrības, ēdināšanas uzņēmumu, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Uzņēmējdarbības apakškomisijas sēde notiks plkst.11, Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā.

Ēdinātāji jau vairākkārt aicinājuši samazināt PVN likmi sabiedriskajai ēdināšanai. Līdz šim priekšlikums nav atbalstīts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Elektrības vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā palielinājās par 63%

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga par 63% un bija 81,45 eiro par megavatstundu (MWh) jeb 0,08 eiro par kilovatstundu (KWh), aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Ekonomika Kopš gada sākuma dzīvokļu cenas Rīgā kopumā saglabājas nemainīgas

Šī gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas, arī salīdzinot ar 2024.gada sākumu, dzīvokļu cenas kopumā saglabājās nemainīgas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika «Pārtikas cenas ir stabilizējušās», - atzīst eksperts (+VIDEO)

Aktivizējoties patēriņam, krietni lēnākos un starp grupām atšķirīgos tempos, inflācija turpinās rāpties augšup.

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Lasiet arī

Kultūra Lielā pieprasījuma dēļ pagarināta Jūrmalas restorānu nedēļa

Jūrmalas restorānu nedēļa lielās atsaucības dēļ pagarināta līdz 10.decembrim. Tajā kūrortpilsētas labākie restorānu šefpavāri gardēžiem turpinās piedāvāt īpašus ēdienu piedāvājumus, vairāku kārtu maltīti par trīs cenām - 25, 35 un 45 eiro.

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji restorānos šogad tērē par 20% vairāk

Šogad turpina augt vietējo restorānu apmeklējums gan klātienē, gan noformējot attālinātos pasūtījumus, un iedzīvotāju iztērētā summa kafejnīcās un restorānos pieaugusi par aptuveni 20%, liecina bankas karšu maksājumu dati 2023.gada trešajā ceturksnī.

Kultūra «Michelin» prezentēs Latvijas labākos restorānus

Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" šodien paziņos Latvijas labākos restorānus, aģentūru LETA informēja "Michelin" pārstāvji.

Kultūra Sāksies Rīgas restorānu nedēļa

No šodienas līdz 12.novembrim notiks Rudens Rīgas restorānu nedēļa, aģentūru LETA informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras vecākā projektu vadītāja Ance Tarvida.