• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dāvis Vītols: Alkoholu uz Krieviju eksportējam, jo tas ir kaitīgs veselībai

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
lsm.lv 21:11, 29.07.2023


Alkohola nozare ir viena no daudzām, kas turpina eksportu uz Krieviju. Vēl vairāk - šogad pirmajos piecos mēnešos ir pat pieaugums par 165%. Ko saka alkohola un citu uz Krieviju eksportējošo nozaru pārstāvji?


Foto: LETA

Alkohola nozares asociācijā uzskata: lielā mērā eksportu veic Latvijā reģistrēti Rietumu uzņēmumi, kas alkoholu šeit ieved un tad pāreksportē uz Krieviju. Vai un cik eksportē arī "Latvijas balzams" - uzņēmumā skaidru atbildi nesniedza, vēsta LTV Ziņu dienests.

"Šis ir mans personīgais viedoklis, es konkrēti uzsveru divreiz, lai netiktu interpretēts kā asociācijas viedoklis, ir, ka, protams, es uzskatu, ka ar Krieviju sadarboties īpaši nevajadzētu. Tajā pašā laikā mans personīgais viedoklis, uzsveru to trešoreiz, ka alkohols varbūt ir tiešām tā prece, kuru tirgot vēl varētu tāpēc, ka alkohols tomēr ir prece, kas ir kaitīga veselībai, ja lieto pārmērīgi.

Un šis ir mans personīgais viedoklis, es arī, ekonomiski uzskatot, domāju, ka mēs tādā veidā Krievijai atņemam naudu," pauda Alkohola nozares asociācijas izpilddirektors Dāvis Vītols.

Veselības uzlabošanai Krievijā gan palīdz cita nozare - farmācija, kas arī turpina eksportu uz agresorvalsti. Eksportējamais zāļu klāsts gan esot samazināts un sūtot tikai sirdij un nerviem paredzētās, arī dzemdniecības un pretvēža zāles. Paralēli veicot ziedojumus Ukrainai. Cenšoties apgūt jaunus tirgus.

"Ja man kāds saka, ziniet, visiem krieviem ir jāmirst tāpēc, ka Putins ved karu pret Ukrainu, realizējot ukraiņu tautas genocīdu, tad nu tas pats attiektos pret krievu tautu. Jo - ne jau visi atbalsta Putina režīmu. Nepiegādāt zāles - tas nozīmē, ka mēs liedzam tiesības uz dzīvību," skaidroja Ķīmijas un farmācijas asociācijas valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis.

"Lai arī sankcijas nav bijušas attiecībā uz medikamentiem, mēs rūpīgi sekojam gan ASV, gan Eiropas Savienības tendencēm. Bet nu - Putina režīms - viņi traki vienkārši ir. Nu, tas sliktākais, kas var notikt – atomieroču pielietošana. Un tad gan, tad gan būtu jābūt totālam embargo," sprieda Skrīvelis.

Spriežot pēc argumentiem - ja medikamentus sūtām tādēļ, lai glābtu Krievijā dzīvības, bet alkoholu - lai bojātu veselību, tad, piemēram, apģērbu - lai mūsu iedzīvotāji nezaudētu darba vietas, secina LTV. Viens no tiem ir veļas ražotājs "Lauma Lingerie" - no intervijas uzņēmums atteicās. Tomēr apstiprināja, ka visus Krievijai paredzētos apakšveļas un peldkostīmu apjomus bez izmaiņām turpina eksportēt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.