• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas brīvosta atdzīvojas ar ekskluzīviem kruīziem

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 07:55, 18.07.2023


Taču Rīgai joprojām trūkst sava prāmju satiksmes.



Latvijas galvaspilsētas osta pasažieru plūsmas ziņā tuvojas pirmspandēmijas apgrozījumam. Kā VS.LV uzzināja Rīgas brīvostas pārvaldē, 2023. gada sezona solās būt ļoti veiksmīga.

Pārvaldē norāda, ka kopā šosezon Rīgas ostā ienākuši 29 kruīza kuģi, uz Rīgu atvedot 41 694 pasažierus no vairāk nekā 112 pasaules valstīm. Tostarp visvairāk no Vācijas, ASV, Lielbritānijas un Kanādas.

Šajā sezonā kopā ostā kopumā pieteiktas 63 kruīza kuģu vizītes, tostarp 11 vizītes ilgs divas dienas. Rīgu apmeklēs 21 dažādu kruīza līniju flotes kuģi. Tāpat seši kuģi Rīgu apmeklē pirmo reizi.

Vienlaikus saskaņā ar šī brīža grafiku sezonas pēdējie kruīza kuģu vizītes plānotas septembra beigās. Visu pieteikto kuģu maksimālā kapacitāte ir vairāk nekā 90 000 pasažieru.

Tikmēr Rīgas ostā šajās dienās tika pietauvots luksusa klases kruīza kuģis, trīs mastu burinieks "Sea Cloud Spirit".

138 metrus garais un 17 metru platais kuģis uzskatāms par vienu no lielākajiem buriniekiem pasaulē. Kuģim ir pieci klāji, 69 "premium" klases pasažieru kajītes un uz tā vienlaikus var ceļot 136 pasažieri un 85 cilvēku apkalpes komanda.

Kā norāda Rīgas brīvostas pārvaldē, "Sea Cloud Spirit" ir viens no trim vācu kruīzu operatora "Sea Cloud Cruises" flotes kuģiem. Burinieks ekspluatācijā nodots 2021.gadā, un tā būvniecība kuģa īpašniekiem izmaksājusi 100 miljonus dolāru jeb 89,58 miljonus eiro.

Rīgā "Sea Cloud Spirit" apmeklēja mūsu pilsētu 12 dienu Baltijas jūras kruīza ietvaros, kas iesākās Ķīles ostā, Vācijā. Šī bija kruīza kuģa pirmā vizīte Rīgas ostā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Aizkavējusies Preses nama kvartāla pirmās kārtas būvniecība

Līdz nākamajam gadam pagarināts "Preses nama kvartāla" pirmās kārtas būvdarbu pabeigšanas termiņš, šonedēļ raksta Lietuvas laikraksts "Verslo žinios".

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Ekonomika Investējot 760 tūkstošus eiro renovācijā, «Mego» atklāj veikalu Carnikavā

Šodien, 25. aprīlī, pēc renovācijas darbu pabeigšanas, veikals “Mego” Carnikavā, Rīgas ielā 14, atkal vēris savas durvis pircējiem. Kopējās investīcijas veikala rekonstrukcijā un veikala apkārtnes labiekārtošanā sastādīja aptuveni 760 000 eiro.

Ekonomika Valainis: Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā

atvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Lasiet arī

Ekonomika Ekonomikas ministrs mainīs pārstāvi Rīgas brīvostas valdē

Ministru kabinets nākamnedēļ lems par Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvja nomaiņu Rīgas brīvostas valdē, no amata atbrīvojot Gintu Sīviņu un viņa vietā liekot degvielas tirgotāja "Kool Latvija" valdes locekli Sandi Šteinu, liecina EM sagatavotais rīkojuma projekts.

Ekonomika Rīgas osta atslogos pilsētu no kravas autotransporta

Starp diviem Rīgas brīvostā strādājošiem termināļiem - SIA "Rīgas universālais termināls" un SIA "Baltic Container Terminal" no decembra sākuma sācis kursēt regulārs konteineru vilciens.

Ekonomika Rīgas ostā astoņos mēnešos pārkrauto kravu apmērs samazinājies par 18,3%

Rīgas brīvostā šogad astoņos mēnešos pārkrauts 12,381 miljons tonnu kravu, kas ir par 18,3% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.

Ekonomika Rīgas ostā četros mēnešos pārkrauto kravu apmērs ir samazinājies

Rīgas brīvostā šogad pirmajos četros mēnešos pārkrauti 6,825 miljoni tonnu kravu, kas ir par 9,1% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina brīvostas publiskotā informācija.