• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izsolīs teritorijas nomas tiesības saules parka attīstīšanai Spilves pļavās

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 04:33, 18.07.2023


Rīgas brīvosta izsolē otrdien plkst.14 atkārtoti izsolīs 176,9 hektāru lielas teritorijas nomas tiesības saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".



Rīgas brīvostas pārvalde izsolīs nomas tiesības uz tās īpašumā esošas zemes, valdījumā esošas zemes un personālservitūtu, kas atrodas Rīgas brīvostas teritorijā, Spilves pļavās. Objekts turpmāk izmantojams saules paneļu uzstādīšanai un atjaunojamās saules elektroenerģijas ražošanai.

Izsoles sākuma cena ir 503 251 eiro plus 5,4% no objektā saražotās elektroenerģijas apjoma katrā elektroenerģijas tirdzniecības intervālā.

Jau ziņots, ka teritorijas Spilves pļavā saules enerģijas parka attīstīšanai izsolītas pērn novembrī. Izsole noslēdzās, tajā uzvarot Lietuvas saules parku attīstītājam "Saules Graža", kas plānoja saules enerģijas parku attīstīt par vairāk nekā 90 miljoniem eiro.

Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola skaidroja, ka saskaņā ar izsoles nolikumu pēc uzvaras izsolē tās uzvarētājam ir pienākums veikt darbības, lai noslēgtu zemes nomas līgumu un uzsāktu projekta realizāciju. Tad atbilstoši nolikumam viena mēneša laikā Rīgas brīvostas pārvaldes valde apstiprina izsoles rezultātus un viena mēneša laikā pēc valdes lēmuma izsoles uzvarētājam ir pienākums slēgt nomas līgumu.

Gadījumā, ja uzvarētājs šo līgumu nenoslēdz vai nepilda uzņemtās saistības, saskaņā ar izsoles nolikumu Rīgas brīvostas pārvalde pārtrauc procedūru un uzsāk jaunu izsoli.

Pērn novembrī Rīgas brīvostas pārvaldes rīkotajā izsolē par teritorijas nomas tiesībām saules enerģijas parka attīstīšanai Spilves pļavās piedalījās trīs starptautiskas kompānijas, un pēc 92 veiktiem solījumiem par uzvarētāju atzīta "Saules Graža".

Izsoles uzvarētājam pēc līguma noslēgšanas ar Rīgas brīvostu turpmāko piecu gadu laikā būs jāveic saules parka un sadales infrastruktūras attīstība. Kopējās investīcijas parka izveidei, pēc Rīgas brīvostas pārvaldes aplēsēm, pārsniegs 90 miljonus eiro.

Atbilstoši izsoles nolikumam nomas maksu veido divas komponentes - gada nomas maksas komponentes, kas izteikta eiro, un Rīgas brīvostas pārvaldei nododamās elektrības komponentes, kas izteikta procentos no kopējās saules parkā saražotās elektroenerģijas apmēra.

Saules enerģijas parka attīstīšanai Rīgas ostas teritorijā 176 hektāru platībā paredzēts veidot saules paneļu parku ar nominālo jaudu vismaz 100 megavatu (MW) un plānoto elektroenerģijas izstrādi vismaz 100 000 megavatstundu (MWh) gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).