• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Altum» samazinās speciālo rezerves kapitālu Covid-19 aizdevumam

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 14:53, 04.07.2023


AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") akcionāru ārkārtas sapulcē pirmdien, 3.jūlijā, nolemts samazināt speciālo rezerves kapitālu Covid-19 aizdevumu un garantiju programmām 27,5 miljonu eiro apmērā, liecina paziņojums biržā "Nasdaq Riga".


Foto: pixabay

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pandēmijas ietekmes uz uzņēmējiem un attiecīgi pieprasījuma pēc finansējuma mazināšanos.

Akcionāri nolēma pārdalīt minēto finansējumu investīciju aizdevumu ar kapitāla atlaidi programmas finansēšanai, palielinot programmas apjomus un saglabājot to pašu finansējuma būtību - finansējums jaunas atbalsta programmas īstenošanai un sagaidāmo zaudējumu segšanai.

"Altum" pārstāvji skaidroja, ka "Altum" programmas ir veidotas tirgus nepilnību risināšanai. Sākoties pandēmijai, "Altum" ieviesa Covid-19 seku novēršanas instrumentus - aizdevumus un garantijas dzīvotspējīgiem uzņēmumiem, kurus ietekmēja pandēmija, lai nodrošinātu uzņēmumus ar apgrozāmiem līdzekļiem, kad, iespējams, nav pieejams privātais finansējums. Šobrīd pandēmijas seku ietekme ir būtiski mazinājusies, kas arī novērots, mazinoties pieprasījumam un aizdevumu amortizācijā.

Jau vēstīts, ka "Altum" auditētā peļņa pērn bija 11,484 miljoni eiro, kas ir par 17% mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt institūcijas aktīvi pagājušā gada beigās bija 1,1 miljarda eiro apmērā.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Volvo atsakās no plāna līdz 2030.gadam pāriet tikai uz elektroauto ražošanu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", trešdien paziņoja, ka atsakās no plāna līdz 2030.gadam pakāpeniski pāriet tikai uz pilnībā elektrisku automobiļu ražošanu.

Ekonomika Kredītu procentu likmes Latvijā ir starp augstākajām eirozonā

Gada laikā kreditēšanas jomā ir vērojami atsevišķi uzlabojumi, tomēr kopumā vēl ir daudz iespēju progresam, teikts Latvijas Bankas sagatavotajā "Finanšu pieejamības pārskatā 2024".

Ekonomika Ir novērojama kreditēšanas izaugsme gan mājsaimniecību, gan uzņēmumu kreditēšanā

Ceturtdien, 5. septembrī, notika Finanšu sektora attīstības padomes sēde, kuru vadīja Ministru prezidente Evika Siliņa.

Ekonomika LDDK uzstās uz sākotnējo nodokļu reformas mērķu izpildi

LDDK ieskatā, ir nepieciešams noteikt konkrētu minimālo robežu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu kopējo tēriņu samazinājumam (LDDK piedāvā to noteikt 5% apmērā).

Lasiet arī

Veselība Saslimstība ar gripu turpina pieaugt - SPKC

Pagājušās nedēļas (18.12. – 24.12.) gripas, Covid-19 un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa rezultāti uzrāda inficēto un arī stacionēto Covid-19 pacientu skaita stabilizāciju. Saslimstība ar gripu turpināja pakāpeniski pieaugt, bet pagaidām vēl nav pārsniegusi epidēmisko sliekšņa līmeni, informēja VS.LV Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Slimību profilakses un kontroles centrs atgādināja potēties pret gripu (+VIDEO)

Vakcīnas pasargā no aktuālajiem slimības izraisītājiem, jo katru gadu tiek izstrādātas no jauna, atbilstoši konkrētajā sezonā cirkulējošajiem vīrusa paveidiem.

Sabiedrība Slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits pārsniedzis 500

Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits ir pārsniedzis 500, no kuriem aptuveni pusei Covid-19 ir kā galvenā diagnoze, bet otrai pusei - kā papildu saslimšana, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Veselība Pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).