• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Amerikāņu miljonāri izpērk rezidences Gaujas krastos

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:08, 03.07.2023


Ēkām pavisam netālu atrodas meži, kuros doties pārgājienos dzestros pavasara rītos, kā arī apburoši ezeri.


Investoriem piedāvā iegādei virkni īpašumu Latvijas gleznainajās lauku teritorijās, kas atrodas tālu prom no ierastās steigas un pilsētas trokšņiem.

Lai arī Rīgas pilsētas centrs jau gadiem ir augsti pieprasīts no nekustamo īpašumu pircēju puses, tika novērota jauna tendence - arvien vairāk galvaspilsētas iedzīvotāju meklē mājvietu ārpus Rīgas centra rosības un nerimstošās satiksmes, spilgtajām laternu gaismām un cilvēku čalām. Balstoties uz Latvia Sotheby’s International Realty veikto pētījumu, gleznainajos Pierīgas rajonos nekustamo īpašumu iegādē 2021-22. g. tika ieguldīti 97.3 miljoni eiro.

Izmaiņas nekustamo īpašumu pircēju interesēs un uzvedībā neapšaubāmi liecina par cilvēku alkām pēc mājokļa mierpilnā un ekoloģiski tīrā vietā, kur pilsētas troksni aizstāj vēja šalkoņa un putnu čivināšana. Interesanti, ka nekustamo īpašumu tirgus pašlaik piedzīvo paaugstinātu pieprasījumu ne tikai Pierīgā, bet arī krietni tālāk no galvaspilsētas - ainavisku mežu, plaukstošu pļavu un dzidru ūdenstilpņu ieskautās vietās, kur aizmirstas aizvadītās dienas raizes un eksistē tikai cilvēks un dabas ainava.

Eksperte Dace Sīle stāsta par pircēju pieaugošo interesi unikālos īpašumos ainaviskā vidē: "Jau vairākus gadus strādājot ar īpašumiem ārpus Rīgas, esmu novērojusi, ka ekskluzīvi mājokļi Latvijas lauku apvidos iemieso patiešām vienreizēju un neatkārtojamu atmosfēru. Grandiozo ēku īpašnieki ir pievērsuši uzmanību patiesi būtiskām niansēm, piemēram, interjera dizainam, funkcionalitātei vai tādam telpu izkārtojumam, lai tas maksimāli atbilstu ēkas iedzīvotāju vēlmēm. Rezidences pie dabas ir veidotas tā, lai tās kalpotu kā īpašnieka ‘miera saliņa’ ārpus galvaspilsētas - nereti ēkās saglabātas vēsturiskas detaļas, ir padomāts par terašu, balkonu un logu izvietojumu, kā arī teritoriju ārpus mājokļa, piemēram, nams celts netālu no mežiem vai ūdenstilpnēm, lai nodrošinātu iespēju jebkurā mirklī atpūsties brīvā dabā.

"Lauku īpašumus saista ne tikai tādus klientus, kurus galvaspilsētas dinamika vairs neaizrauj", - pauž Dace Sīle. Viņa teic, ka ārvalstnieki nereti saskata lauku īpašumus arī kā lielisku vietu uzņēmējdarbības īstenošanai.

Nekustamo īpašumu eksperte stāsta par interjera dizaineri no ASV, kas iegādājās īpašumu krāšņajā un dabas vērtībām pilnajā Gaujas Nacionālajā parkā: "Kā vienu no Latvia Sotheby’s International Realty piedāvājumā esošajiem iespaidīgākajiem lauku īpašumiem var nepārprotami var izcelt vairāku ēku kompleksu Vidzemes krāšņajā dabā, kuru iegādājās sieviete no saulainās Kalifornijas. Atjaunojusi īpašumā esošos koka namus, kliente tās pārvērta par autentisku, dabas mīļiem piemērotu Airbnb - šarmantu naktsmītni, kas apvieno omulīgu interjeru ar iespēju pavadīt neaizmirstamu atpūtu, izbaudot apkārt esošo mežu un pļavu valdzinājumu, kā arī piedaloties dažādās latviešu tradīcijās balstītās aktivitātēs."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī

Ekonomika Rāmnieku tilts būvēts, izmantojot jaunas tehnoloģijas (+VIDEO)

Atšķirība, ko sajutīs ceļa lietotāji - ieklātā vienkārtas asfalta kārta, salīdzinot ar divkārtu virsmas apstrādi, ir komfortablāka braukšanai.

Interesanti fakti Juris Paiders ar sievu izglābušies nodevīgajā Gaujā

Tikai sportiska atjautība izglāba laulātos no nāves.

Sabiedrība Plūdu situāciju Gaujā raksturo kā nopietnu

Katru gadu Gaujas lejtecē pavasaros kāpj ūdens līmenis, bet šogad izskatās, ka plūdu situācija būs nopietna, aģentūrai LETA situāciju vērtēja Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA).

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.