• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LIAA aicina pieteikties jaunajā digitalizācijas programmā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:55, 19.06.2023


Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties jaunajā digitalizācijas programmā "Atbalsts komercdarbības procesu digitalizācijai", pavēstīja LIAA pārstāvji.



Atbilstoši Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda finansētās programmas noteikumiem uzņēmumi, biedrības, nodibinājumi un pētniecības organizācijas var saņemt atbalstu līdz 100 000 eiro apmērā digitālo projektu īstenošanai.

Programmas mērķis ir veicināt digitalizāciju komercdarbībā un paaugstināt produktivitāti. Finansējumu var piesaistīt digitālo produktu, pakalpojumu, lietojumprogrammu, procesu izstrādei, ieviešanai vai pārveidošanai. Atbalsts pieejams granta veidā, kuru LIAA izmaksās pēc sekmīgas projekta īstenošanas.

Atbalstu varēs saņemt tādām aktivitātēm, kuras saistītas ar digitālajiem risinājumiem - pārdošana, personāla vadība, datu un resursu pārvaldība, transports un loģistikas sistēmu vadība, ražošana, kvalitātes kontrole, informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) drošība un citiem risinājumiem.

Mazie komersanti šajā programmā varēs pretendēt uz atbalstu 100% apmērā, ja kopējās projekta izmaksas nepārsniegs 5000 eiro. Savukārt grants līdz 100 000 eiro būs pieejams ne tikai uzņēmumiem, bet arī biedrībām, nodibinājumiem un pētniecības organizācijām. Atbalsta intensitāte šiem grantiem būs no 30% līdz 60% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Pirms projekta pieteikuma iesniegšanas LIAA ir jāvēršas Eiropas Digitālās inovācijas centra vietnē "www.dih.lv", lai veiktu digitālā brieduma testu un saņemtu digitālās attīstības ceļakarti. Pēc digitālā brieduma testa projekta īstenotājam jāreģistrējas LIAA administrētajā platformā biznesa attīstībai "www.business.gov.lv" un jāpiesaka projekts.

LIAA direktors Kaspars Rožkalns norāda, ka no uzņēmēju puses jau šobrīd ir liela interese par iespēju izmantot šo atbalsta instrumentu.

LIAA īstenotās atbalsta programmas "Atbalsts procesu digitalizācijai komercdarbībā" kopējais grantiem atvēlētais finansējums ir 37,5 miljoni eiro un līdz 2026.gada 30.jūnijam atbalstu saņems ne mazāk kā 200 komersantu, biedrību, nodibinājumu vai zinātnisko institūciju.

Uzņēmumu digitālās transformācijas sekmēšanai Ekonomikas ministrija kopumā ieviesīs piecas atveseļošanas fonda atbalsta programmas. Līdz ar to periodā līdz 2026.gada 30.jūnijam kopumā plānots sniegt atbalstu vismaz 7000 komersantu, uzņēmējdarbības digitālajā transformācijā, kā arī digitālo pakalpojumu un nepieciešamo spēju un prasmju attīstībā kopumā ieguldot 139,4 miljonus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Ekonomika Piensaimnieks: «Līdz gada beigām Latvijā būs nedaudz ap 100 000 govju» (+VIDEO)

Ražošanas saimniecības izmanto mazāk dabas, resursu, mazāk dzīvnieku.

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Ekonomika Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%

Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Slavena sportiste Ventspil kļūs par jaunās izglītojošās kampaņas seju (+VIDEO)

Katram no mums var būt nepieciešamas digitālās tehnoloģijas.

Sabiedrība Trešdien parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) un Ukrainas premjerministra vietnieks Mihailo Fedorovs trešdien, 18.oktobrī, foruma "5G Techritory" ietvaros parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, informē Satiksmes ministrija (SM).

Ekonomika Mēs varam: Latvija digitālajā pārveidē apsteidz ES vidējos rādītājus (+VIDEO)

Mūsu valsts arī pārspēj Eiropas vidējo līmeni attiecībā uz galvenajiem tiešsaistes pakalpojumu sniegšanas aspektiem, kā arī attiecībā uz piekļuvi e-veselības ierakstiem.

Sabiedrība Septembrī norisināsies forums "Pašvaldība - digitālās sabiedrības veidotāja"

Šā gada 20.septembrī norisināsies desmitais pašvaldību forums "Pašvaldība - digitālās sabiedrības veidotāja", informē foruma organizators, informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma SIA "ZZ Dats" direktors Edžus Žeiris.