• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


PV speciālisti Škoda Vagonka ražotnē apgūst elektrovilcienu montāžu un remontu

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 03:33, 15.06.2023


AS "Pasažieru vilciens" Ritošā sastāva servisa departamenta vilcienu apkopju speciālisti no 13. līdz 16.jūnijam "Škoda Vagonka" ražotnē Ostravā, Čehijā, intensīvās teorētiskās un praktiskās apmācībās apgūst zināšanas un prasmes jauno elektrovilcienu montāžai, iestatīšanai un remontam, informēja "Pasažieru vilciena" pārstāvji.


Foto: LETA

Apmācības vada "Škoda Vagonka" un atsevišķu vilciena komponenšu ražotāju speciālisti.

Tajās piedalās "Pasažieru vilciena" dzelzceļa transporta vadošais inženieris, galvenais tehnologs, elektronikas tehniķis un iekšējā aprīkojuma atslēdznieki. Apgūstamo tēmu loks ietver durvju un izbīdāmā pakāpiena montāžu, iestatīšanu un remontu, virsmu pārklājumu remontu, logu un priekšējā vējstikla montāžu, sēdekļu un citu salona elementu montāžu, pantogrāfa montāžu un iestādīšanu, elektroinstalācijas un komponenšu montāžu un nomaiņu, virsbūves priekšējās daļas un citu vagona detaļu montāžu un remontu.

Jauno elektrovilcienu ekspluatācijas uzsākšanai gatavojas arī apmācībās Latvijā. Piemēram, pagājušajā nedēļā "Škoda Vagonka" speciālisti Rīgā gatavoja "Pasažieru vilciena" atbilstošo jomu darbiniekus darbam ar vilciena diagnostikas sistēmu, automātisko vilciena darbības sistēmu, videonovērošanas sistēmu, pasažieru informācijas sistēmu un apziņošanu ārkārtas situācijās, kā arī reklāmu pārraides sistēmu.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz šim nogādāti desmit jaunie "Škoda Vagonka" elektrovilcieni, un daļa no tiem tiek testēti.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem.

Paredzēts, ka ar jaunajiem vilcieniem izpildīs reisus Aizkraukles, Tukuma, Saulkrastu un Jelgavas virzienā.

Visa projekta kopējās izmaksas ir 257,889 miljoni eiro, tostarp 23 no pavisam 32 jauno elektrovilcienu sastāvu iegāde plānota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 114,211 miljonu eiro apmērā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.