• Mariss,
  • Matīss,
  • Modris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pētījums: Digitālās reklāmas tirgus Baltijā pērn pieaudzis par 14,2%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 02:53, 15.06.2023


Digitālās reklāmas tirgus Baltijā pērn pieaudzis par 14,2%, sasniedzot 386 miljonus eiro, liecina Eiropas Digitālās reklāmas un mārketinga asociācija (Interactive Advertising Bureau) apkopotie dati par Eiropas digitālās reklāmas industrijas apgrozījumu ikgadējā pētījumā "IAB Europe AdEx Benchmark".



Tostarp Latvijas reklāmas tirgus apmēri pērn novērtēti 115,5 miljonu eiro apmērā, Lietuvā - 157 miljonu eiro apmērā, bet Igaunijā - 114,3 miljoni eiro.

Latvijā lielākais digitālās reklāmas segments pērn bija apmaksātā reklāma meklēšanas vietnēs, kuras apgrozījums bija 31,6 miljoni eiro, kam sekoja reklāmas sociālajos tīklos 25,2 miljonu eiro apmērā un displeja reklāmas 23,9 miljonu eiro vērtībā.

Lietuvā lielākais digitālās reklāmas segments pērn bija klasificētā reklāma, kuras apgrozījums sasniedza 41,5 miljonus eiro, kam sekoja apmaksātā reklāma meklēšanas vietnēs (40 miljoni eiro) un displeja reklāma (39,9 miljoni eiro).

Tikmēr Igaunijā lielākais digitālās reklāmas segments 2022.gadā bija apmaksātā reklāma meklēšanas vietnēs ar 34,9 miljonu eiro apgrozījumu, otrs lielākais - reklāma sociālajos tīklos ar 20,8 miljonu eiro apgrozījumu un displeja reklāma, kuras apgrozījums pērn sasniedza 26,7 miljonus eiro.

Dati rāda, ka Eiropā digitālās reklāmas industrijas apgrozījums pērn ir pieaudzis par 9,8%, sasniedzot 86 miljardus eiro.

Eiropas Digitālās reklāmas un mārketinga asociācijas pētījumā dati par Igauniju, Latviju un Lietuvu iekļauti pirmo reizi. Asociācija pētījumu veic jau 17.gadus.

Starp pētītajām nozarēm ir vizuālā reklāma, reklāma, izmantojot video formātus, vizuālā un teksta reklāma sociālajos tīklos, piemēram, "Facebook", "Instagram", "LinkedIn", reklāma, kas tiek rādīta konkrētiem vārdu vaicājumiem meklētājprogrammās un tamlīdzīgi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Lasiet arī