• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Akciju cenas krītas Volstrītā, bet pieaug Eiropas biržās

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 05:35, 13.05.2023


Akciju cenas piektdien kritās Volstrītā, bet pieauga Eiropas biržās, tirgu dalībniekiem izvērtējot dažādus jautājumus, tostarp sarunas par ASV parāda griestiem, gaidāmās centrālo banku aplēses un jaunas pazīmes par ekonomikas izaugsmes palēnināšanos.


Ilustratīvs foto.

Investoru cerības, ka ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) beidzot iepauzēs ar procentlikmju paaugstināšanu, šonedēļ vairoja dati par ASV patēriņa cenu inflācijas un vairumtirdzniecības cenu inflācijas jaunu samazināšanos aprīlī.

Šīs cerības vēl pastiprināja ceturtdien publicēti dati parto, ka bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaitam ASV pagājušajā nedēļā reģistrēts lielāks kāpums par prognozēto, tam sasniedzot augstāko līmeni kopš 2021.gada oktobra.

FRS uzskata nodarbinātības samazināšanos un inflācijas kritumu par nepieciešamu, lai tā varētu apsvērt procentlikmju paaugstināšanas izbeigšanu un aizņemšanas izmaksu potenciālu samazināšanu.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien kritās par mazāk nekā 0,1% līdz 33 300,62 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,2% līdz 4124,08 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,4% līdz 12 284,74 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien pieauga par 0,3% līdz 7754,62 punktiem,, Frankfurtes biržas indekss DAX kāpa par 0,5% līdz 15 913,82 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 0,5% līdz 7414,85 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien kritās par 1,2% līdz 70,04 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 1,1% līdz 74,17 dolāriem par barelu.

Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena piektdien kritās par 6,36% līdz 32,77 eiro par megavatstundu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien kritās no 1,0916 līdz 1,0853 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,2511 līdz 1,2451 dolāram par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 134,53 līdz 135,69 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 87,25 līdz 87,14 pensiem par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Kopš gada sākuma dzīvokļu cenas Rīgā kopumā saglabājas nemainīgas

Šī gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas, arī salīdzinot ar 2024.gada sākumu, dzīvokļu cenas kopumā saglabājās nemainīgas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Ekonomika «Pārtikas cenas ir stabilizējušās», - atzīst eksperts (+VIDEO)

Aktivizējoties patēriņam, krietni lēnākos un starp grupām atšķirīgos tempos, inflācija turpinās rāpties augšup.

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Ekonomika Nākamnedēļ prezentēs kreditēšanas indeksa datus

Finanšu nozares asociācija (FNA) trešdien, 15.maijā, prezentēs kreditēšanas indeksa aktuālos datus.

Lasiet arī

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās trešdien mainījās bez vienotas tendences, bet naftas cenas pasaulē krasi samazinājās.

Pasaule Akciju cenas mainās dažādos virzienos Volstrītā, bet krītas Eiropas biržās

Akciju cenas Volstrītā pirmdien mainījās dažādos virzienos pēc tam, kad ASV pēdējā brīdī tika novērsta valdības darba apturēšana, bet Eiropas biržās akciju cenas kritās, atjaunojoties bažām par procentlikmēm.

Pasaule Akciju cenas krītas Volstrītā, bet pieaug Eiropas biržās

Akciju cenas Volstrītā trešdien kritās, bet ASV dolāra vērtība pieauga pēc ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma nemainīt procentlikmes. Eiropas biržās akciju cenas pieauga.

Pasaule Akciju cenas pasaules biržās mainās dažādos virzienos

Akciju cenas pasaules biržās otrdien mainījās dažādos virzienos pirms ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) lēmuma par procentlikmēm.