• Alfs,
  • Bernadeta,
  • Mintauts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Patērētās dabasgāzes apmērs Latvijā pirmajā ceturksnī samazinājies

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 07:14, 08.05.2023


Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs šogad pirmajos trijos mēnešos samazinājies par 8,2% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.



2023.gada pirmajos trijos mēnešos Latvijā patērētas 3,348 teravatstundas (TWh) dabasgāzes, kamēr pagājušā gada attiecīgajā periodā tika patērētas 3,647 TWh dabasgāzes.

Tostarp šogad martā Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs salīdzinājumā ar 2022.gada martu ir pieaudzis.

Šogad martā Latvijā patērētas 1,03 TWh dabasgāzes, kas ir par 1,5% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī, kad Latvijā tika patērētas 1,015 TWh dabasgāzes.

Jau vēstīts, ka Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs pagājušajā gadā samazinājās par 30,3% un veidoja kopumā 8,887 TWh.

Pagājušajā gadā visvairāk dabasgāzes tika patērēts decembrī - 1,6 TWh, kas salīdzinājumā ar 2021.gada attiecīgo mēnesi ir samazinājums par 16,3%.

Seko janvāris, kad Latvijā tika patērētas 1,535 TWh dabasgāzes, kas ir par 20,8% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, novembris, kad dabasgāzes patēriņš salīdzinājumā ar 2021.gada attiecīgo mēnesi Latvijā samazinājās par 5,4%, veidojot 1,124 TWh, februāris, kad dabasgāzes patēriņš veidoja 1,097 TWh, kas ir par 42,3% mazāk, un marts, kad Latvijā tika patērētas 1,015 TWh, kas ir samazinājums par 30%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika ASV: Baltijas valstu energosistēmas pašlaik ir diezgan drošas

Baltijas valstu energosistēmas pašlaik ir diezgan drošas, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ASV valsts sekretāra vietnieks energoresursu jautājumos Džefrijs Pjats, kurš pagājušajā nedēļā apmeklēja Baltijas valstis.

Ekonomika Rīgā diskutēs par Centrāltirgus attīstības modeļiem

SIA "Rīgas nami" un Rīgas Centrāltirgus telpiskās attīstības koncepcijas izstrādātājs SIA "Wealth.Investments" 18.aprīlī organizēs diskusiju par Rīgas Centrāltirgus nākotnes attīstības scenārijiem un iespējamo tirgus funkciju paplašināšanos.

Ekonomika Latvijā vasaras sējumu platības šogad būs lielākas nekā pērn

Latvijā vasaras sējumu platības šogad būs lielākas nekā pagājušajā gadā, pavēstīja biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Ekonomika Latvijā sarucis tūrisma mītnēs viesu pavadīto nakšu skaits

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad pirmajos divos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits samazinājies par 0,7% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, veidojot 444 700, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Lasiet arī

Ekonomika Patērētās dabasgāzes apmērs Latvijā desmit mēnešos samazinājies par 0,4%

Latvijā patērētās dabasgāzes apmērs šogad desmit mēnešos samazinājies par 0,4% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Sabiedrība «Gaso» no nākamā gada plāno palielināt sadales pakalpojuma tarifus

Dabasgāzes sadales sistēmas operators AS "Gaso" iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jaunus dabasgāzes sadales pakalpojuma tarifus, kas paredz palielinājumu no 2024.gada 1.janvāra gan tarifu mainīgajai daļai, gan arī fiksētajai daļai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ekonomika Latvija deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes

Latvija šogad deviņos mēnešos no Lietuvas importējusi 88,7% dabasgāzes, teikts Centrālās statistikas pārvaldes publiskotajā izdevumā par Latvijas ārējo tirdzniecību 2023.gada deviņos mēnešos.

Ekonomika Trīs Latvijas gāzes valdes locekļi iegādājušies 28,97% uzņēmuma akciju

AS "Latvijas gāze" valdes locekļi Aigars Kalvītis, Elita Dreimane un Egīls Lapsalis ar tiem piederošas speciāla mērķa kompānijas SIA "Energy Investments" palīdzību iegādājušies 28,97% "Latvijas gāzes" akciju, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".