• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Valmieras enerģija» peļņa samazinājusies par 66%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:33, 04.05.2023


AS "Valmieras enerģija" apgrozījums pērn bija 4,329 miljoni eiro, kas ir par 42% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 66,3% - līdz 146 563 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.



"Valmieras enerģijas" 2022.gada rezultātu, galvenokārt, ietekmēja globālo energoresursu cenu pieaugums šajā periodā, kā arī fakts, ka uzņēmums 2022.gadā pārdeva mazāk emisiju kvotu vienību nekā 2021.gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums siltumenerģijas ražošanā procesā maksimāli izmanto iepriekšējos gados uzbūvēto katlumāju Valmierā, Dzelzceļa ielā 7, un 2020.gadā izbūvēto šķeldas katlumāju Valmierā, Dakstiņu ielā 1.

"Valmieras enerģijai" piederošais nekustamais īpašums Rīgas iela 25 līdz 2022.gada 25.oktobrim tika iznomāts Valmieras novada pašvaldībai. Savukārt 25.oktobrī tika noslēgts pirkuma līgums, ar kuru "Valmieras enerģija" īpašumu pārdeva pašvaldībai.

Uzņēmums turpmāk plāno strādāt ar peļņu, ievērojot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) "Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikas" nosacījumus. Par galvenajiem "Valmieras enerģijas" uzdevumiem vadība uzskata nodrošināt drošu, nepārtrauktu, ekonomiski pamatotu siltumenerģijas ražošanu. Kā galvenos priekšnosacījumus šī mērķa sasniegšanā uzņēmuma vadība ir noteikusi nepārtrauktu ražošanas procesu kontroli, ražošanas efektivitātes uzlabošanu, izmaksu kontroli un "Valmieras enerģijas" attīstības nepārtrauktību.

Uzņēmuma vadība skaidro, ka Krievijai un Baltkrievijai noteiktās sankcijas saistībā ar sākto karadarbību Ukrainā šobrīd "Valmieras enerģijas" sniegtos pakalpojumus tieši neietekmē, bet 2022.gadā bija vērojams būtisks energoresursu cenu pieaugums, kas izraisīja kurināmā cenas paugstināšanos un līdz ar to lika paaugstināt sniegtā pakalpojuma tarifus.

"Valmieras enerģija" arī turpmāk paredz investīcijas attīstībā, kas samazinātu atkarību no dabasgāzes kurināmā. Pērn "Valmieras enerģija" parakstīja līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par projekta "Šķeldas siltumavota jaunbūve Valmierā, Ausekļa ielas kvartālā" īstenošanu. Projekts tiks īstenots ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atbalstu, un tā mērķis ir veicināt energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē.

Šogad februārī uzņēmuma pamatkapitāls palielināts no 2,071 miljona eiro līdz 2,248 miljonam eiro sabiedrības vajadzībām, realizējot jaunas katlu mājas būvniecības projektu. Pamatkapitāls tika palielināts veicot gan mantisko ieguldījumu, gan naudas ieguldījumu, saglabājot akcionāru proporciju nemainīgu. Uzņēmuma akcionārs SIA "Adven Latvia" "Valmieras enerģijas" pamatkapitālā izdarīja naudas ieguldījumu 92 205 eiro apmērā un naudas ieguldījumu 5,54 eiro apmērā, ko nav iespējams sadalīt akcijās, noformēja kā pamatkapitāla rezervi. Savukārt otrs akcionārs - Valmieras novada pašvaldība - izdarīja mantisku ieguldījumu 84 600 eiro apmērā.

"Valmieras enerģija" apgrozījums 2021.gadā bija 3,049 miljoni eiro un peļņa - 434 681 eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1999.gadā un tā pamatkapitāls ir 2,248 eiro. Uzņēmuma akcionāri ir Valmieras novada pašvaldība un "Adven Latvija".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.