• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ražotāju cenas martā gada laikā palielinājušās par 16,2%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 15:30, 25.04.2023


2023.gada martā, salīdzinot ar 2022.gada martu, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 16,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis palielinājās par 26,0%, eksportētajai produkcijai - par 6,4%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas pieauga par 8,0%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm - par 5,0%, informēja Centrālās statistikas pārvalde.



Ražotāju cenu līmeni visvairāk ietekmēja cenu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā; pārtikas produktu ražošanā; koksnes, koka un korķa izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā, kā arī nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā. Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā.

2023.gada martā, salīdzinot ar februāri, ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 1,1%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis samazinājās par 2,0%, eksportētajai produkcijai - par 0,2%. Eksportam uz eirozonas valstīm ražotāju cenu līmenis samazinājās par 1,1%, savukārt eksportam uz ārpus eirozonas valstīm palielinājās par 0,6%.

Pazeminoša ietekme bija cenu samazinājumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā, kā arī ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Augsto tehnoloģiju nozares Latvijā ar valsts atbalstu kāpina peļņu (+VIDEO)

"Ir jāpaceļas augstāk par ikdienas situāciju, nepieciešams gudrot kaut ko savu, jaunu".

Ekonomika Gren investēs 200 miljonus eiro reģenerācijas stacijas izveidē Aconē

Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Lasiet arī