• Staņislava,
  • Staņislavs,
  • Stefānija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Āra kafejnīcām atļaus izvietot ekrānus un pārvietojamos bārus

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 18:31, 03.04.2023


Šajā pavasara un vasaras sezonā Rīgā laikā no Pasaules Hokeja čempionāta, sākot ar 12.maiju, līdz Vispārējiem Latviešu dziesmu un deju svētkiem, beidzot ar 9.jūliju, Rīgas pilsētā būs atļauta pārvietojamo bāru un televīzijas ekrānu izvietošana āra kafejnīcās, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pāvalde.


Foto: LETA

Pilotprojekta mērķis ir izvērtēt ekrānu un rolbāru izvietošanas iespēju vasaras kafejnīcās nozīmīgu pasākumu laikā.

Ekrānu un pārvietojamu bāru izvietošana vasaras kafejnīcās lielu sporta un kultūras pasākumu laikā ļaus kafejnīcu un restorānu īpašniekiem piesaistīt apmeklētājus, kā arī rīdziniekiem un pilsētas viesiem pulcēties Rīgas kafejnīcu un restorānu āra terasēs kopīgi just līdzi sporta sacensībām un baudīt kultūras notikumu televīzijas tiešraides.

Līdz šim rolbāru un ekrānu izvietošana bija iespējama vasaras terasēs, kas nav piesaistītas pastāvīgās ēkās izvietotām kafejnīcām un restorāniem. Pilotprojekts paredz šādu elementu izvietošanu arī vasaras kafejnīcās, kas izvietotas pie ēkās esošiem restorāniem un kafejnīcām.

Lai izvietotu āra kafejnīcu, nepieciešams saņemt pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai. Atļauja piesakāma elektroniski, portālā eriga.lv sadaļā Ielu tirdzniecība vai klātienē, Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) klientu apkalpošanas nodaļās. Iesniedzot pieteikumu, piezīmju daļā jānorāda vajadzība izvietot rolbāru vai TV ekrānu.

Ja ielu tirdzniecības atļauja jau ir saņemta vai iesniegums vasaras kafejnīcas atļaujas saņemšanai jau ir iesniegts, lai varētu izvietot ekrānu un rolbāru, AIC jāiesniedz brīvas formas iesniegums.

Abos gadījumos iesniegumam jāpievieno āra kafejnīcas izvietojuma plānā iezīmēts iekārtas izvietojums, norādot iekārtas izmērus. Saskaņota vasaras kafejnīcas projekta gadījumā, tas jānorāda projektā ietvertajā izvietojuma plānā. Tāpat jānorāda TV ekrānu stiprinājuma vieta un stiprinājuma veids. Rolbāriem nepieciešama iekārtas fotofiksācija.

Pēc atļaujas ielu tirdzniecībai saņemšanas rolbāra darbībai jāsaņem saskaņojums alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē. Satura atskaņošanai uz ekrāniem jāsaņem AKKA/LAA un LAIPA licences.

Kā ziņots, pasaules hokeja čempionāts no 12. līdz 26.maijam norisināsies Rīgā un Tamperē. Savukārt XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu norisināsies no jūnija beigām līdz 9.jūlijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Pasažieru vilciens» saņēmis 22 no 32 jaunajiem elektrovilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) no Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" patlaban ir saņēmis 22 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.

Ekonomika Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Lasiet arī

Ekonomika Saeimā meklēs risinājumus PVN samazināšanai ēdināšanas nozarē

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijā šodien spriedīs par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu un konkurētspējas veicināšanu ēdināšanas nozarē, informēja Saeimas Preses dienests.

Ekonomika Saldējumu ražotāji: Pieprasījums pēc saldējuma šogad palielinājies

Šovasar pieprasījums pēc saldējuma palielinājies un ražotājiem kāpuši realizēto saldējumu apjomi, aģentūrai LETA atzina aptaujātie saldējumu ražotāji.

Sabiedrība Valdība plāno reformēt bērnu ēdināšanas sistēmu Latvijā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) un veselības ministre Līga Meņģelsone pauduši atbalstu zemkopības ministra Didža Šmita (AS) iniciatīvai par bērnu ēdināšanas sistēmas transformēšanu Latvijā un apņēmušies līdzdarboties tās īstenošanā, aģentūru LETA informē Zemkopības ministrijā (ZM).