• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: Darbiniekus visvairāk motivē prēmijas... Kas vēl?

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 12:33, 21.03.2023


Darbiniekus visvairāk labākai strādāšanai motivē prēmijas un piemaksu sistēma, kā arī veselības apdrošināšana un papildu brīvdienas, pavēstīja biznesa mācību centra "Trainify" pārstāvji, atsaucoties uz aptaujas datiem, kas veikta pēc centra pasūtījuma.


Foto: Arhīvs.

Līdztekus finansiālajai motivācijai, piektdaļa darbinieku labprāt izmantotu iespēju papildu mācīties, lai celtu kvalifikāciju, kā arī profesionāli pilnveidotos, tādējādi audzējot zināšanas un kompetences.

Jautāti par to, kas personīgi, izņemot algu, motivētu strādāt labāk nekā pašreiz, 54% respondentu norādījuši, ka tā būtu prēmiju un piemaksu sistēma atbilstoši padarītajam darbam, savukārt 34% vēlētos arī veselības apdrošināšanu.

Lai gan ierasts, ka finansiāla motivācija strādāt labāk vienmēr bijusi izteikti svarīgāka par citiem aspektiem, aptaujā noskaidrots, ka 20% vēlētos pieejamas mācības kvalifikācijas celšanai, savukārt 19% respondentu gribētu profesionālās pilnveidošanās mācības.

Tostarp starp jauniešiem jeb iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem 30% norādījuši, ka vēlētos, lai darba devēji nodrošina pieejamas mācības kvalifikācijas celšanai, savukārt šādu atbildi starp iedzīvotājiem vecumā no 60 līdz 74 gadiem pauduši 12%.

Vaicāti par to, cik bieži darba devējiem vajadzētu organizēt un nodrošināt motivējošus pasākumus, 33% respondenti izvēlējušies atbildi - vismaz reizi pusgadā. Otra populārākā atbilde, kas izteikta 27% gadījumu, bija vismaz reizi ceturksnī, savukārt 17% darbinieku pietiktu ar pasākumu reizi gadā.

Pēc aptaujas datiem, papildu motivācija biežāk ir nepieciešama jauniešiem, kuri vēlētos pasākumus vismaz reizi ceturksnī (36%), kamēr starp vecāka gadagājuma cilvēkiem jeb iedzīvotājiem vecumā no 60 līdz 74 gadiem šo atbildi izvēlējās 21%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Siguldas uzņēmēji apvienojas (+VIDEO)

Izaicinājums ir attīstības perspektīva ekonomiskajai izaugsmei.

Ekonomika Rīgas pašvaldība Vecrīgas pievilcību cer vairot ar labiekārtojumu

Rīgas pašvaldība šogad Vecrīgā plāno uzstādīt vairāk nekā 200 dažāda veida labiekārtojuma elementus un pārbūvēt vairākas Vecrīgas ielas.

Ekonomika Latvijas Banka pērn strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā

Latvijas Banka pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā, kamēr 2022.gadu Latvijas centrālā banka noslēdza bez peļņas un zaudējumiem.

Ekonomika «Tesla» peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 55%

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" šogad pirmajā ceturksnī strādājis ar 1,1 miljarda dolāru peļņu, kas ir par 55% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņam atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) pēc demisijas šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts.

Sabiedrība Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu

Svētdien, 28.aprīlī, Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu, informēja pašvaldības siltumražošanas uzņēmums SIA "MS siltums".

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Sabiedrība Kampars Kadžuļa pārmetumus sauc par absurdiem un nepatiesiem

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumi, ka "Vienotības" politiķi centušies ietekmēt balsu skaitīšanas rezultātus 2014.gada Saeimas vēlēšanās, ir absurdi un nepatiesi, paziņoja bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.