• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Iedzīvotāji nosaukuši noderīgāko banku pakalpojumu inovāciju. Kas tā ir?

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 21:34, 15.03.2023


Latvijas iedzīvotājiem noderīgākā finanšu sektora inovācija ir iespēja par pirkumiem norēķināties ar bezkontakta bankas kartēm, un šo funkciju novērtē gan jaunieši, gan pensionāri, informēja bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās iedzīvotāju aptaujas datiem.


Foto: LETA

Bezkontakta maksājumus bez PIN koda ievadīšanas kā noderīgāko inovāciju izceļ 27% iedzīvotāju, jo sevišķi jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadu vecumam, kā arī tie, kuri pārsnieguši 60 gadu slieksni.

Bezkontakta kartes funkcionalitāti kā sev noderīgāko atzīmē katrs trešais pensionārs, kā arī Latgalē, Pierīgā un Zemgalē dzīvojošie iedzīvotāji.

Pirkumu apstiprināšana internetā ar internetbankas saiti tā vietā, lai katru reizi norādītu bankas kartes informāciju, noderīga šķiet 18% sabiedrības, un aptaujas dati liecina, ka sievietes šo funkciju novērtē uz pusi biežāk nekā vīrieši.

Trešā iecienītākā inovācija ir iespēja par pirkumiem maksāt ar viedtālruni, pulksteni, izmantojot "Apple Pay", "Google Pay" - to atzīmē 17% respondentu, un vīrieši šo funkciju izceļ uz pusi biežāk nekā sievietes.

Banku mobilo lietotņu attīstību kopumā un lietotnēs piedāvātos pakalpojumus kā sev noderīgus raksturo 14%. Dažāda veida attālinātos pakalpojumus - konta atvēršanu, kredīta saņemšanu kā noderīgāko uzsver 9% aptaujāto. Visbiežāk tie ir iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 49 gadu vecumam.

"Citadeles" dati par klientu iecienītākajiem maksājumu risinājumiem 2022.gadā liecina, ka biežāk izmantotais maksājumu risinājums ir bezkontakta karte, tālāk seko apmaksa ar "Apple Pay", un trešo vietu ieņem bankas kartes ievietošana maksājumu terminālī, ievadot PIN kodu. Ceturtais biežāk izmantotais apmaksas veids ir maksāšana ar karti internetā, tai seko apmaksa ar "Citadeles" lietotni vai "Google Pay", maksājumu gredzenu, "Garmin Pay", maksājumu aproci, maksājumu uzlīmi, bet visretāk izmantotais risinājums ir "Fitbit Pay".

Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju par inovācijām finanšu pakalpojumos banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2023.gada februārī, Latvijā aptaujājot 1008 interneta lietotājus vecumā no 18 - 74 gadu vecumam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.