Konference tiek rīkota, lai analizētu biškopības produktu izmantošanu dažādu ēdienu receptēs, kā arī demonstrētu jauno pārtikas tehnologu zināšanas par biškopības produktu pielietojumu.
Konferencē piedalīsies Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes eksperti, kas nozares speciālistus iepazīstinās ar jaunākajām tendencēm medus pārstrādē, izskaidros, ko un kāpēc analizē medus sensorajā vērtēšanā, kā arī prezentēs pētījumu par bišu tranu peru homogenāta ievākšanas un pārstrādes tehnoloģijām.
Tāpat konferencē SIA "Meduspils" saimnieks, biškopis Jānis Vainovskis stāstīs par medus siltumizturību, bet Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma struktūrvienības "Preiļi", kā arī Rēzeknes tehnikuma pārstāvji informēs par biškopības produktu izmantošanu izglītības programmās.
Latgales reģiona biškopju konference notiks 25.februārī plkst.11 Daugavpilī, Augšdaugavas novada kultūras centrā "Vārpa".
Pasākums līdzfinansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finanšu līdzekļiem.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Pievienojiet komentāru
Anonīmi komentāri
Atbilēt
Anonīmi komentāri