• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Samariešu apvienības labdarības projektiem pērn ziedots 1,1 miljons eiro

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 20:21, 02.02.2023


Privātpersonu un uzņēmumu ziedojumi biedrības "Latvijas Samariešu apvienība" (LSA) labdarības iniciatīvām pērn sasniedza rekordlielu apjomu jeb 1 117 742 eiro, informēja biedrības pārstāve Dagnija Kaklautiņa.


Ilustratīvs foto.

Biedrība aktīvi iesaistījās palīdzības organizēšanā ukraiņiem kopš pirmās kara dienas pagājušā gada 24.februārī. Kopējais atbalsta apmērs Ukrainai mērāms 859 400 eiro, no kuriem 302 100 eiro bija mantiskie ziedojumi - milti, graudaugu produkcija, konservi, ūdens, strāvas ģeneratori un citas lietas.

Savukārt lielākā daļa no finanšu ziedojumiem jeb 306 800 eiro tika novirzīti humāno kravu sūtījumiem. Laikā no marta līdz decembrim uz Kijivu tika nosūtītas 17 humānās kravas - vidēji divi kravas furgoni mēnesī, kopā 240 tonnas.

Vēl 85 000 eiro tika izlietoti 50 ukraiņu bēgļu ar īpašām vajadzībām un viņu tuvinieku izmitināšanai Sociālās aprūpes centrā "SenRīga". Kopumā palīdzība tika sniegta vairāk nekā 6000 ukraiņu bēgļu, izsniedzot pārtikas pakas.

Pārējiem labdarības projektiem pērn ziedojumos kopā saņemti 258 100 eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā. Visvairāk jeb 244 000 eiro ziedots Pārtikas bankai "Paēdušai Latvijai", palīdzot trūkumā nonākušām Latvijas ģimenēm, kā arī senioriem un personām ar īpašām vajadzībām. Pārtikas banka ar ziedotāju atbalstu pagājušajā gadā izdalījusi vairāk nekā 400 tonnas pārtikas, sniedzot atbalstu 116 600 Latvijas iedzīvotāju. Izdalīto produktu apjomu veidoja 9025 labdarības akcijās saziedotās un par finanšu ziedojumiem sakomplektētās pārtikas pakas, kā arī no izmešanas izglābtās 315 tonnas pārtikas, ko ziedoja lielveikali un vairumtirgotāji. Šī ziedotā pārtika nodrošināja atbalstu arī zupas virtuvēm, palīdzot sagatavot 40 703 maltītes.

Pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle informēja, ka atsaucība Pārtikas bankas īstenotajām labdarības aktivitātēm pagājušajā gadā bija 3,2 reizes lielāka nekā 2021.gadā. Vienlaikus viņa atzina, ka karadarbība Ukrainā radīja vilkmi palīdzēt arī mūsu pašu līdzcilvēkiem, kuri nonākuši grūtībās enerģētiskās krīzes dēļ.

2022.gadā LSA uzsāka arī vairākas jaunas labdarības iniciatīvas, tostarp sadarbības projektu ar mazumtirgotāju "Lidl Latvija", kurš pirmais Latvijā atklāja ziedošanas iespēju taromātos. Ziedotā depozīta nauda "Lidl" taromātos tiek novirzīta senioru atbalstam LSA projekta "Vecums nav vientulība" ietvaros. Kopš sadarbības uzsākšanas 15.septembrī līdz decembra beigām senioriem tika saziedoti teju 5000 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās aviokompānijas «Norwegian» bāzi Rīgā

Nākamnedēļ, 30.aprīlī, plkst.10.30 atklās aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgo bāzi Rīgā.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.