• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Konkursā aicina jauniešus savas idejas pārvērst biznesa plānā

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 13:39, 09.01.2023


Lai veicinātu jauniešu radošumu, sadarbības un plānošanas prasmes, kā arī iesaisti mūsdienu ilgtspējas izaicinājumu risināšanā, no 22.janvāra līdz 23.martam norisināsies biznesa plānošanas konkurss "Biznesa skice", informēja konkursa komunikācijas konsultante Līva Jēgere.



Līdz 22.janvārim skolēnu un studentu komandas no visas Latvijas aicinātas pieteikties konkursam, kuru organizē "Swedbank" sadarbībā ar iniciatīvu "Skola 2030" un Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina fabriku.

Konkurss "Biznesa skices" šogad notiks ceturto reizi. Tas norisināsies trīs vecuma grupās - pamatskolas, vidusskolas un augstskolas grupā, labākajām komandām saņemot vērtīgas naudas balvas sava biznesa attīstībai. Pirmo reizi konkursā var pieteikties visi, kas to vēlas - gan komandas, kurām jau ir savs skolēnu mācību uzņēmums vai biznesa ideja, gan tie, kuriem to vēl nav.

Konkurss "Biznesa skices" ir iespēja jauniešiem darboties biznesa videi pietuvinātos apstākļos un izmēģināt noderīgus rīkus un platformas, kā arī pārbaudīt savas biznesa idejas potenciālu un dzīvotspēju. Konkursā īpaši gaidītas biznesa idejas, kas risina iedzīvotāju vajadzības ilgtspējīgā veidā, rūpējoties par planētu un cilvēkiem.

Starp iepriekšējo gadu finālistiem bijušas tādas idejas mūsdienu sabiedrības vajadzību risināšanai kā vienreizlietojami ēdami šķīvji plastmasas atkritumu samazināšanai, ēšanas instruments ar stabilizatoru cilvēkiem ar veselības problēmām, kas izraisa roku trīcēšanu un rada grūtības ēšanas laikā, stends elektroskrejriteņu uzlādei un saslēgšanai un dažādas spēles un lietotnes kvalitatīvai brīvā laika pavadīšanai un jaunu prasmju apgūšanai.

Konkurss "Biznesa skices" norisināsies no 22.janvāra līdz 23.martam, kad tiks paziņoti uzvarētāji. Katrā vecuma grupā 1.vietas ieguvēji saņems 1500 eiro, 2.vietas ieguvēji - 1000 eiro, bet komandas, kas iegūs 3.vietu, - 500 eiro pēc nodokļu nomaksas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.