• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji centīsies samazināt svinību izmaksas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 14:11, 17.12.2022


Gandrīz puse jeb 49% iedzīvotāju gada nogales svinībās cer samazināt izdevumus un visbiežāk plāno ietaupīt uz dāvanu un praktisku izmaksu rēķina, liecina bankas "Citadele" novembra izskaņā veikta Latvijas iedzīvotāju aptauja.


Ilustratīvs foto.

Visbiežāk iedzīvotāji svētku laikā plāno taupīt uz dāvanām - šādu rīcību gada nogalē apsver teju katrs piektais jeb 18% respondentu. Aptaujas dati liecina, ka taupīgāki dāvanu izvēlē būs iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem, kā arī tie, kam jau pāri 60. Retāk uz dāvanām ekonomēs iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 49 gadu vecumam.

Otrs visbiežākais svētku taupības pasākums būs saistīts ar praktisku izmaksu mazināšanu - 17% norāda, ka centīsies samazināt tēriņus tādām lietām kā, piemēram, dekorācijas, svētku apgaismojums un ēdiens. Vēl 12% iedzīvotāju atklāj, ka meklēs dažādus veidus, kā samazināt svētku izmaksas, piemēram, svinēs svētkus ciemos vai centīsies sadalīt tēriņus ar draugiem vai radiem. Tikmēr 2% norāda, ka ietaupīs naudu, atsakoties no iepriekš plānota ārzemju ceļojuma.

Katrs trešais jeb 34% respondentu atklāj, ka taupīt gada nogalē neplāno un svētkus svinēs tāpat kā līdz šim. Šī atbilde biežāk reģistrēta Rīgā, Pierīgā un Zemgalē dzīvojošiem vīriešiem pēc 60 gadu vecuma, ar ikmēneša ienākumiem, kas pārsniedz 1500 eiro mēnesī. Taupīt nevajadzēs vēl 7% respondentu, kuri norāda, ka svētkus nesvin, savukārt vēl 9% bijis sarežģīti noformulēt savas domas šajā jautājumā.

Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju par taupības pasākumiem gada nogales svētkos banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2022.gada novembra izskaņā, aptaujājot 1010 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Gauss: Valsts ieguldītā nauda nekad nav bijusi airBaltic uzņēmuma vērtība

Valsts gadu gaitā ieguldītā nauda Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" nekad nav bijusi uzņēmuma vērtība, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Ekonomika Cēsu saules elektrostacijas izveidē investēti 12 miljoni eiro

Latvijas investīciju uzņēmuma "Merito Partners" un atjaunojamās enerģijas projektu attīstītāja "Saules Energy" izveidotajā Cēsu saules elektrostacijā investēti 12 miljoni eiro, informē projekta attīstītāji.

Ekonomika Asociācija: rosinātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību

Valdības piedāvātās izmaiņas nodokļos palielinās Latvijas atpalicību un audzēs valsts parādu, pauda Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" pārstāvji.

Ekonomika Jaunciema saules elektrostacija ir lielākā Rīgā (+VIDEO)

Šādas teritorijas, kas iepriekš ir bijušas industriālās zonas, ir ar lielu potenciālu attīstībai.

Lasiet arī

Sabiedrība Noraida priekšlikumu kandidātu sarakstus iesniegt būtiski agrāk pirms vēlēšanām

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti šodien noraidīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšlikumu partiju deputātu kandidātu sarakstus prasīt iesniegt ne vēlāk kā 120 dienas jeb četrus mēnešus pirms vēlēšanām.

Sabiedrība VDD komentē «TikTok» un «Telegram» iespējamu bloķēšanu Latvijā

Lēmumam par sociālo tīklu "TikTok" un "Telegram" iespējamu bloķēšanu ir jābūt politiskam, turklāt, lai šāds risinājums būtu efektīvs, par ierobežošanu būtu jāvienojas vismaz visām trim Baltijas valstīm, šādu vērtējumu vēstulē Saeimai paudis Valsts drošības dienests (VDD).

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.