• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas mežu apgrozījums deviņos mēnešos palielinājies par 15%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:14, 15.12.2022


Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" neto apgrozījums deviņos mēnešos bija 15,459 miljoni eiro jeb par 15% vairāk nekā 2021.gada deviņos mēnešos, bet peļņa palielinājās par 45% un bija 1,994 miljoni eiro, liecina uzņēmuma publicētais neauditētais deviņu mēnešu finanšu pārskats.


Ilustratīvs foto.

Vienlaikus Rīgas pašvaldības dotācijas, ko uzņēmums saņem Rīgas pašvaldības publisko apstādījumu, teritoriju kopšanai un pašvaldības mežu apsaimniekošanai 2022.gadā deviņos mēnešos bija 2 918 553 eiro.

Lielākie ieņēmumi uzņēmumā gūti no pārdotajiem apaļkokiem uz zāģmateriāliem. No apaļkoku pārdošanas gūta peļņa 6,55 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4,3% vairāk nekā iepriekšējā gada deviņos mēnešos, bet no zāģmateriāliem - 3,705 miljoni eiro, kas ir par 11,5% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Finanšu pārskatā norādīts, ka šī gada deviņos mēnešos mežsaimnieciskajos darbos galvenokārt veikta atjaunoto platību kopšana 930 hektāru platībā un atjaunoto platību apstrāde ar repelentiem 615 hektāru platībā. Tāpat jaunaudžu kopšanas darbi veikti 290 hektāru platībā.

Vienlaikus meža ceļu remontā un uzturēšanā ir ieguldīti 373,3 tūkstoši eiro.

"Rīgas meži" norāda, ka pārskata periodā apsaimniekojamā teritorijā Rīgas parkos un dārzos ir stādītas un koptas puķu dobes, augu kastes un uzturēti parkleti. Tāpat regulāri apsekoti bērnu rotaļu laukumi un veikti uzlabojumi.

Uzņēmumā arī informē, ka atbilstoši meža apsaimniekošanas plānam sagatavots cirsmu fonds 2060 hektāru platībā, kā arī 20 ainavu dizaina plāni dabas un rekreācijas teritorijās.

Vienlaikus pārskata periodā uzņēmumā uzsākts darbs pie lapu kompostēšanas laukuma izveides, lai atteiktos no lapu nodošanas atkritumu apsaimniekošanas poligonā un samazinātu izmaksas.

"Rīgas meži" norāda, ka turpinās darbs pie grozījumiem Pārvaldes uzdevuma deleģēšanas līgumā, paredzot palielināt apsaimniekojamās teritorijas.

Tāpat veikti pasākumi, lai nostiprinātu uzņēmuma tēlu, reputāciju un atpazīstamību - pārskata perioda pēdējos trijos mēnešos uzņēmumā uzsākta kampaņa par tīriem mežiem "#TīriRīgasMeži #VidesSOS", lai veicinātu urbāno mežu ilgtspējīgu apsaimniekošanu un speciālistu sagatavošanu, parakstīti sadarbības dokumenti ar Rīgas domi un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU), k īstenotas ilgtermiņā vērstas sociālās atbildības un iesaistes aktivitātes.

Savukārt "Rīgas meži" apsaimniekojamā teritorijā šī gada deviņos mēnešos tika nodrošināts 491 kultūras, sporta un atpūtas pasākums.

Jau ziņots, ka uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 17,567 miljonu eiro apgrozījumu un 9,031 miljona eiro peļņu.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku "Mežaparks".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.