• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LTRK prezidents: Gaidas par nākamajiem četriem gadiem nav īpaši augstas

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 10:23, 03.12.2022


Gaidas par nākamajiem četriem gadiem nav īpaši augstas, komentējot jaunās valdības veidošanos un pašreizējās prognozes, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.


Foto: LETA

"Sabiedrība ir izdarījusi izvēli un visvairāk balsis atdevusi par "Jauno vienotību", kuras premjera amata kandidāts bija Krišjānis Kariņš, līdz ar to šī nominācija vadīt jauno valdību ir objektīvā realitāte," sacīja Rostovskis, piebilstot, ka, neskaitot veiksmīgu ārpolitiku, valdības saturēšanu kopā un situāciju moderēšanu, kopumā pagājušās valdības darbs nebija veiksmīgs.

LTRK prezidents arī sacīja, ka Latvija joprojām ir viena no nabadzīgākajām Eiropas valstīm, kā arī atpalicība no Lietuvas un Igaunijas pēdējos četros gados ir tikai palielinājusies, tāpēc gaidas par nākamajiem četriem gadiem organizācijā nav īpaši augstas.

"No otras puses, atšķirībā no iepriekšējās valdības, "Jaunajai vienotībai" šoreiz ir vairākums - vairāk ministru un deputātu - un šie četri gadi būs patiesības mirklis tam, vai Kariņa vadībā valsts varēs uzsākt straujāku kursu ekonomikas attīstībai," prognozēja Rostovskis.

Taujāts par LTRK un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) izstrādātajiem ieteikumiem valdības deklarācijas izveidē, Rostovskis sacīja, ka tie pamatā attiecas uz ekonomikas izaugsmi, tautsaimniecības attīstību un iedzīvotāju labklājību. Vienlaikus LTRK prezidents atzina, ka organizāciju iesaiste deklarācijas izstrādes procesā nebija ļoti gaidīta.

"Rezultātā redzam, ka deklarācijā ierakstītie punkti virkne gadījumos ir ļoti vispārīgi un daudzi mūsu priekšlikumi joprojām nav ņemti vērā, tajā pašā laikā jāatzīst, ka daļa no mūsu idejām tajā ir iekļautas," komentēja organizācijas prezidents, piebilstot, ka arī turpmāk LTRK un LDDK pēc iespējas vairāk mēģinās iesaistīties valdības rīcības plāna izveidē.

"Bet šobrīd sadarbība noteikti nav tik laba, kā tā varētu būt," uzsvēra Rostovskis. Viņš sagaida, ka turpmāk no valdības puses būs lielāka interese un vēlme sadarboties ar organizācijām, kas pārstāv tās sabiedrības grupas, kas nodrošina darba vietas, valsts kases piepildīšanu un aktivitātes citās valstij svarīgās jomās.

LTRK ir apvienojušies gandrīz 6000 biedru - visu Latvijas reģionu un nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi, asociācijas, pilsētu uzņēmēju klubi, un citas uzņēmēju apvienības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Daļai dzīvokļu īpašnieku varētu pieaugt maksājums par zemes lietošanu

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz, ka maksājums par sev nepiederošas zemes lietošanu no 2025.gada pakāpeniski pieaugtu tai daļai dzīvokļu īpašnieku, kuru zemei būs noteikta lielāka kadastrālā vērtība.

Ekonomika «Lux Express» autobusa biļete no Liepājas līdz Rīgai maksās vismaz desmit eiro

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Liepājas uz Rīgai maksās, sākot no desmit eiro, informēj uzņēmums.

Ekonomika Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes

Latvijā 39% uzņēmumu nav ieviesuši darbinieku labbūtības aktivitātes, liecina AS "Eco Baltia" un sabiedriskās domas pētījumu centra "Norstat" veiktā uzņēmēju aptauja.

Ekonomika Lietotas prēces un lēta pārtika: Latvijā ir slikti patēriņa paradumi (+VIDEO)

Palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri ikdienā izvēlas plastmasas iepakojumus.

Lasiet arī

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Sabiedrība Braži pārliecinoši apstiprina ārlietu ministres amatā

Saeima šodien ārlietu ministres amatā apstiprināja ilggadējo diplomāti Baibu Braži.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.