• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts atbalsts būs pieejams nedaudz plašākam hibrīdauto modeļu klāstam

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:03, 29.11.2022


Valsts atbalsts elektroauto iegādei būs pieejams nedaudz plašākam hibrīdauto modeļu klāstam, paredz valdības šodien pieņemtie grozījumi "Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu konkursa "Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā - atbalsts bezemisiju un mazemisiju transportlīdzekļu iegādei" nolikumā".


Ilustratīvs foto.

Valdība nolēma veikt grozījumus nolikumā pēc tam, kad saņemta Eiropas Komisijas atbilde par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) paziņoto atbalsta programmu.

Ņemot vērā, ka konkursa mērķis ir siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana, ir būtiski veicināt esošā Latvijas autoparka atjaunošanu, izmaiņu pamatojumā klāsta VARAM. Intensīva autosatiksme, kurā kā degviela dominē fosilie energoresursi, rada ne tikai SEG emisijas, bet arī negatīvi ietekmē gaisa kvalitāti, it īpaši pilsētvidē, kur paaugstināta NO2 koncentrācija ir indikators, kas liecina par transportlīdzekļu radīto piesārņojumu.

Konkursa nolikumā attiecībā uz elektromobīļiem tiek precizēts, kāds nobraukuma režīms jāņem vērā, izvērtējot atbalsta sniegšanu pirkumam. Noteikumu jaunās redakcijas ietvaros attiecībā uz ārēji lādējamiem hibrīdauto par pieteikuma atbalsta saņemšanai vērtēšanas kritēriju, kuram ir atpakaļejošs spēks, kalpos nobraukums pilsētas apstākļu režīmā, "tādējādi sniedzot projektu īstenotājiem un fiziskām personām skaidru regulējumu arī gadījumos, kad projekta īstenotājs jau ir noslēdzis ar klientu (fizisku personu) līgumu par atbalsta saņemšanu transportlīdzekļa iegādei, bet vēl nav saņēmis konkursā paredzēto atbalstu, jo nav skaidrības, kuru no diviem nobraukuma režīmiem (pilsētas vai kombinēto) ņemt par pamatu, vērtējot transportlīdzekļa modeļa nobraukuma atbilstību" valsts noteiktajām prasībām.

Nolikumā tiek novērstas tiesību normu interpretācijas attiecībā uz transportlīdzekļa nobraukumu pilsētas apstākļos starp pilnas uzlādes reizēm un transportlīdzekļa pamatpārbaudes apskatēm.

Lai novērstu dažādas tiesību normu interpretācijas, nolikumā svītroti atsevišķi apakšpunkti, kā arī veikti tehniska rakstura precizējumi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «Lufthansa» panāk vienošanos ar darbiniekiem par algu palielināšanu

Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" un arodbiedrība "Verdi" trešdien paziņoja, ka panākušas vienošanos par virszemes apkalpošanas darbinieku algu palielināšanu, tādējādi novēršot draudus par jauna streika rīkošanu Lieldienu brīvdienās.

Ekonomika Asociācija: banku pakalpojumi Latvijā ne vienmēr ir dārgākie Baltijā

Latvijā banku pakalpojumi ne vienmēr ir dārgākie Baltijā, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Ekonomika Latvijas Banka samazinājusi inflācijas prognozi šim gadam

Latvijas Banka samazinājusi gada vidējās inflācijas prognozi šim gadam līdz 1,5% pretstatā decembrī prognozētajiem 2%, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.

Ekonomika Briškens aicina Baltijas valstis vienoties par Rail Baltica vilcienu iegādi

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) aicina Baltijas valstis vienoties par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vilcienu iegādi.

Lasiet arī

Sabiedrība Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.

Sabiedrība LVM: pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi

Pēdējo piecu gadu laikā pieauguši mežos atstāto atkritumu apjomi, lielākos apjomus sasniedzot pavasara un rudens mēnešos, liecina LVM publiskotā informācija.

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Pasaule Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".